Kikapcs

Szeged365 fotóriport: szombat esti jókedv, gyerekek és csilingelő dallamok Szegeden – ilyen volt a térzene a Móra-parkban

Szombat este 7-kor ismét nyüzsi volt a belvárosban, ugyanis folytatódott a térzene a Móra-parkban, ahol ezúttal a Mórahalmi Fúvószenekar szolgáltatta a kellemes esti kikapcsolódást a Napfény Városában. Nem is kellett ennél több, gyorsan megtelt a múzeum előtti tér fagyizó gyerekekkel, szülőkkel és nézelődőkkel, ezzel együtt pedig egy igazán jó kis hangulat kerekedett.

A közel 30 éve működő zenekar egyébként 1994 őszén alakult. Megalakulását elsősorban a város polgárai szorgalmazták, így ma már közel 40 – 45 tagot számlál. Repertoárjuk a létszámtól és a technikai felkészültségtől függően alakult az évek folyamán. Az egyszerű, három, négyszólamú darabokat lassan felváltották az igényesebb, már szóló részeket is tartalmazó művek, amelyekből egy kis ízelítőt is kaphattunk szombat este Szegeden. A repertoárban olyan dallamok csendültek fel, mint például Müller József Jászkun-indulója, vagy Alfred Bösendorfer Kis magyar rapszódiája.

A szervező Szegedi Városkép és Piac eseménysorozata egyébként ezzel nem áll meg. A tervek szerint augusztusban is folytatódik: két hétvégén keresztül az MH Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar kap majd helyet a Móra Ferenc Múzeum előtti téren.

Fotók: Török Kornél, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb