Mindenmás

Nagyjából háromszor annyian keltek át a hétvégén a határon, ahányan Szegeden laknak

Őrületes mennyiségű ember lépte át a határt megyénkben a hétvégén. 72 óra alatt közel 400 ezer ember, majdnem 130 ezer járművel kelt át a röszkei és a csanádpalotai határnál.

Szeged lakossága, a legfrissebb adatok szerint 161 755 fő. Ehhez képest a Csongrád-Csanád megyei határt a hétvégén 367 ezer utazó használta. Volt olyan időszak amikor a várakozási idő Röszkén és Csanádpalotán is meghaladta a négy órát.

EGY NAP ALATT 51 EZER UTAS EGY HATÁRNÁL

Szombaton a Röszke Autópálya-határátkelőt használók száma megközelítette a 49 ezret, legtöbben azonban Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyet vették igénybe szintén ugyan ezen a napon ahol, több mint 51 ezer utas jelentkezett átlépésre. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság a szerb és a román társszervekkel együttműködve az átkelőhelyeket szükség szerint teljes kapacitáson, mintegy 65 forgalmi sávot megnyitva működtette. A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

INDULÁS ELŐTT MINDENKI ELLENŐRIZZE AZ OKMÁNYAIT!

A rendőrség kéri, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze az úti okmányai meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát, vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, és amennyiben szükséges, ne felejtsék otthon gyógyszereiket! Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják a 112-es segélyhívót!

EZ AZÉRT JÓFEJSÉG A RENDŐRÖKTŐL

A hőségben várakozni nyilván nem kellemes, így biztos mindenkit jól esett egy kis hűtött ásványvíz.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb