Mindenmás

Apokaliptikus hétvégén vagyunk túl Szegeden és környékén: balesetek szombaton, tűz és több mint 100 bejelentés viharkárok miatt vasárnap

Balesetek, tűz és viharkárok – volt ám dolga a hétvégén a megyei tűzoltóknak. A több hullámban érkező vasárnapi viharok előtt szombaton balesetekhez riasztották őket. Mutatjuk a hétvége történéseit, pontról pontra, szépen összeszedve!

Szombaton öt balesetnél végeztek mentést a megyei tűzoltók. Traktor és személyautó ütközött délelőtt Mórahalmon, a Szegedi úton. Senki sem sérült meg, a szegedi tűzoltók áramtalanították a járművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt. Délután szintén egy traktoros szenvedett balesetet, Makón ütközött személyautóval. A tűzoltók egy sérültet feszítővágó-berendezéssel szabadítottak ki a roncsok közül. Őt mentőhelikopter vitte kórházba. 

BALESET A 451-ESEN

Pitvarosnál két személyautó és egy kisteherautó ütközött, a 4434-es úton. A járművekben összesen tizenketten utaztak, közülük hárman sérültek meg. A makói tűzoltók végezték el a műszaki mentést. Szombaton a kora esti órákban is balesethez riasztották a szentesi tűzoltókat. A 451-es úton két személyautó karambolozott. A tűzoltók áramtalanítottak, majd megszüntették a forgalmi akadályt. Itt egy ember megsérült. 

Este nyolc óra után érkezett az utolsó bejelentés, ezúttal az M43-as autópálya 24-es kilométerszelvényében ütközött össze egy személyautó és egy kisteherautó. A makói és a szegedi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, ebben a balesetben egy ember szenvedett sérüléseket. A mentés idején forgalomkorlátozás volt érvényben az érintett útszakaszon. 

ÉGŐ ALJNÖVÉNYZET KISTELEKNÉL

Ötezer négyzetméteren égett az aljnövényzet szombaton Kisteleknél, a Majsai úton. A kisteleki hivatásos, valamint a csengelei, a kistelek és a balástyai önkéntes tűzoltók közös erővel fojtották el a lángokat. Szegeden, a Kertész utca végén pedig az erdő aljnövényzete égett kétezer négyzetméteren, a tüzet a város hivatásos egységei rövid idő alatt elfojtották. Mindezek mellett lakatlan ház égett szombaton éjjel Hódmezővásárhelyen, a Pál utcában. A város hivatásos tűzoltói oltották el a lángokat, senki sem sérült meg. 

TÖBB MINT 100 BEJELENTETT VIHARKÁR JUTOTT VASÁRNAPRA

Vasárnap mintegy száz viharkárról érkezett lakossági bejelentés a szegedi főügyeletre. Makó, Forráskút, Szeged, Szatymaz, Hódmezővásárhely, Balástya és Kistelek térségéből indult a legtöbb segélyhívás. A legtöbb helyen kidőlt fák és lehasadt faágak akadályozták a közutak forgalmát. A leszakadó ágak több helyen is távvezetékekre, járművekre szakadtak. A megye hivatásos tűzoltói címről címre járva, folyamatosan végezték a viharkárok felszámolását. Munkájukat az önkéntes tűzoltó egységek is segítették. Sötétedésig folytak a műszaki mentések, hétfőn kora reggel pedig újra elkezdték a beavatkozásokat. Személyi sérülésről nem érkezett hír a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére. 

A Szeged365 Olvasói is résen voltak! Számos fotót kaptunk tőletek Szeged területéről a cikkünk hozzászólásaiban, amit hálásan köszönünk! Íme egy kis album ezekből, hogy miként tarolta le Szegedet a vihar:

PUSZTÍTOTT A VIHAR SÁNDORFALVÁN

Sándorfalvára is lecsapott a vihar vasárnap. A Sándorfalva Önkéntes Tűzoltó Egylet tagjai megállás nélkül dolgoztak. A Facebookon közzétett posztjuk szerint délután 14:57-től folyamatosan érkeztek a riasztások az egyesülethez, 3 helyszínen távolították el a leszakadt faágakat a villany és telefonvezetékekről. Ezután Szatymazon, majd Szegeden folytatták a kárfelszámolást. Eközben az újszentiváni kiskertekben is felcsaptak a lángok, egy kb 30 négyzetméter alapterületű jurta égett teljes terjedelmében.

Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Sándorfalva Önkéntes Tűzoltó Egylet Facebook

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb