Mindenmás

Napi pakk: kellemes nyári meleg, Farkas Bertalan szülinap és forgalmi rend változások tömkelege vár ma Szegeden

Végre visszatér a kellemes nyári meleg Szegedre, búcsút inthetünk a kánikulának egyelőre. Kicsit mégjobban megbolydul a szegedi közlekedés: forgalmi rend változás van továbbra is az Oskola utcában és még a Belvárosi hidat is részben lezárták. Most van egyébként Farkas Bertalan szülinapja és Ullmann Mónika is ma lett 48 éves. Kezdd a napot a Szeged365-tel, meghoztuk a napi pakkot!

ŐKET KÖSZÖNTSD NÉVNAPJUKON

Lehel, Alfonz, Alfonza, Alfonzin, Alfonzina, Elfrida, Gusztáv, Lél, Mária, Mia, Miett, Mietta, Polli, Regő, Regős, Szerénusz.

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 114 éve ezen a napon rendeletben szabályozták, hogy házasságot kötni csak egy pap és legalább két tanú jelenlétében lehet.
  • 72 éve megszületett Farkas Bertalan, a mindeddig egyetlen magyar űrhajós.
  • 60 éve született Cold 187um amerikai rapper (Above the Law).
  • Ma ünnepli 48-ik születésnapját Ullmann Mónika színésznő (Szeleburdi család).
  • 31 éve Irak megtámadta Kuwait-ot, ezzel elkezdődött az Öböl-háború.
  • 17 éve meghalt Berényi Ferenc festőművész, tanár, az alföldi festészet képviselője.

VISSZATÉR A KELLEMES NYÁR IDŐ SZEGEDRE

Hétfőre már végre kicsit mérséklődik a meleg, egyelőre búcsút inthetünk a közel 40 fokos kánikulának Szegeden. Hétfőn az északnyugatira forduló szél sokfelé mérsékli a hőséget, hajnalban 14-21, délután 24-30 fokra készülhetünk.

A BELVÁROSI HÍDRÓL CSAK EGY IRÁNYBA

Augusztus 1-től 22-ig le lesz zárva a Belvárosi híd szegedi hídfőjében lévő csomópontot a Stefánia és a Vár utca között, az érintett oldalon vízvezeték-rekonstrukció és részleges burkolatépítés fog történni. Újszegedről a belvárosba csak a Bertalan hídon tudunk majd áthajtani, de változik a forgalmi rend az Oskola utcában is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb