Közélet

Napi összefoglaló: brutál várakozási idő a határon, búcsúzott a Dugonics téri Tesco Expressz és társai, megtépázta a szél Szegedet

Szürreális módon öt óra hosszára duzzadt ma reggelre a várakozási idő a röszkei autópálya-határátkelőhelyen, de némely kishatáron is több kilométeres volt a sor. Látták az brutál állapotot a rendőrök is a határon, ezért ásványvizet osztottak a várakozóknak. Mindezek mellett ma még egy meglepetés adódott: végleg bezárt a Dugonics téri Tesco, és valójában mindenki, aki abban az épületben üzemeltetett üzletet. Gyorsan jött és gyorsan ment a szél Szegeden, kicsit apokaliptikus helyzetet hagyva maga után: több mint 50 helyre riasztották a tűzoltókat a viharkárok miatt. Mutatjuk a nap legfontosabb híreit, itt a napi összefoglaló!

ÖT ÓRA VESZTEGLÉS A HATÁRON

Vasárnapra öt órára duzzadt a várakozási idő a autópálya-határátkelőhelyen. A szabadságukról Nyugat-Európából hazatérő és a nyaralásból visszainduló vendégmunkások miatt lett hosszú a várakozás Röszkénél.

ÁSVÁNYVÍZOSZTÁS A KILOMÉTERES SORBAN

A határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő rendőrök, 2021. augusztus 1-én, a forróságban, hűtött ásványvizet osztottak a sorban álló utasoknak, ahol csütörtök óta folyamatos a várakozás. Az év ezen időszakában mindkét irányba erős a forgalom, hiszen a Nyugat-Európában doglozó vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig pihenni indulnak.

MA BEZÁRT AZ EGYKORI DOMUS ÁRUHÁZ SZEGEDEN

Zárt kapukra találhatott az a szegedi, aki vasárnap reggel a Dugonics téri Tescoban akart bevásárolni. Már hetek óta az a hír járta, hogy az ott lévő üzleteknek bizony mennie kell, és így is lett. Vasárnap már nem nyitotta ki a kapuit az egykori Domus áruház épülete Szegeden.

JÖTT A SZÉL ÉS MINDENT VITT

Jött a szél és mindent vitt: Szegeden és annak környékén is dolgoznak a tűzoltók a viharkárok felszámolásán – írja a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi-igazgatóság honlapján. Délutánig több mint ötven bejelentés érkezett a megyei műveletirányítási ügyeletre.

HOLNAP MÁR SZURKOLHATUNK KÁRÁSZ ANNÁNAK

Izgatottan várjuk a hétfőt Szegeden, hiszen végre elkezdődnek a kajak-kenu versenyek a tokiói olimpián. Két szegedinek is szurkolhatunk: Nádas Bence és Kárász Anna is vízre száll. A program szerint Anna ülhet először kajakba a K1 Női 200 méter előfutamában, majd szerdán pedig a Nádas Bence-Kopasz Bálint duó a K2 Férfi 1000 méter előfutamában.

AZ ANNA-BÁLAT IS MEGHÓDÍTOTTA SZEGED

A szegedi lányok a legszebbek! Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Napfény Városából került ki az idei Anna-bál egyik szépe, ugyanis a 21 éves joghallgató, Hadfi Zita a második udvarhölgy lett.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb