Mindenmás

70 államilag finanszírozott hellyel indulnak új szakok a Szegedi Tudományegyetem békéscsabai képzésén

Gépészmérnök, mechatronikai mérnök és programtervező informatikus alapképzési szakot indít levelező tagozaton a Szegedi Tudományegyetem Békéscsabán, a Gál Ferenc Egyetem infrastruktúrájára építve.

„A 2021-es pótfelvételi eljárásban három új alapképzési szakot indít levelező tagozaton a Szegedi Tudományegyetem a Gál Ferenc Egyetem már meglévő infrastruktúrájára építve Békéscsabán. Ez a három alapszak a gépészmérnöki, a mechatronikai mérnöki és a programtervező informatikus, amelyek 70 államilag finanszírozott hellyel indulhatnak el” – mondta el a Gál Ferenc Egyetem Gazdasági Karán szervezett sajtótájékoztatón Prof. Dr. Széll Márta.

TOVÁBBI 17 KÉPZÉS IS INDUL

A Szegedi Tudományegyetem stratégiai rektorhelyettese hozzátette: 17 szakirányú továbbképzést is indít most közösen a két intézmény, amelyek között megtalálható például a precíziós agrárgazdálkodási szakmérnök szakirányú továbbképzési szak, vagy a megújuló energia hasznosító szakirányú továbbképzési szak.

Prof. Dr. Széll Márta stratégiai rektorhelyettes elmondta: a most induló új szakok az ipar, a gazdasági szféra igényeinek megfelelően kerültek kialakításra. Azok a hallgatók, akik ezt a képzési formát választják Békéscsabán, biztos jövőt, megbecsült javadalmazást biztosító állást kaphatnak Békés megyében. Az SZTE, a Gál Ferenc Egyetem és a régió gazdasági szereplőinek kiemelt közös célja az, hogy a jövő jól képzett szakemberei helyben maradjanak, és találják meg az életpályájuk célját, a boldogulásukat.

BIZTOS LESZ ÁLLÁSUK A VÉGZETT HALLGATÓKNAK

A helyi mérnökhiányra utalt a sajtótájékoztatón Majoros Béla, a Csaba Metal Zrt. elnöke, aki arról beszélt, hogy azonnal fel tudnának venni legalább harminc mérnököt, vagy informatikus végzettségű diplomást. Az 1200 dolgozót foglalkoztató cég elnöke kijelentette továbbá, hogy tudomása szerint nincs olyan megyei cég, amelynek ne lenne igénye diplomás szakemberekre.

MÉG VAN IDŐ JELENTKEZNI

Az alapszakokra a www.felvi.hu oldalon kell jelentkezni. A pótfelvételi eljárásban a jelentkezési határidő: 2021. augusztus 08. Az SZTE Mezőgazdasági Kar szakirányú továbbképzéseiről további információ a kar honlapján olvasható: http://www.mgk.u-szeged.hu/oktatas/kepzesek/szakiranyu-kepzesek

Jelentkezési határidő: 2021. augusztus 23.

A Mérnöki Kar szakirányú továbbképzéseiről további információ olvasható a kar honlapján, ahonnan a jelentkezési lap is letölthető: http://mk.u-szeged.hu/oktatas/szakiranyu-tovabbkepzes/szakiranyu A Mérnöki Kar szakirányú továbbképzéseire a jelentkezési határidő: 2021. szeptember 20.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb