Sport

Szegedi születésű aranyérmes is van már az olimpián (videóval)

Három magyar érem, 1 arany, 1 ezüst,1 bronz a kajak-kenu döntők első napján. Férfiaknál 1000 méteren a szegedi születésű Kopasz Bálint, aranyérmes, míg Varga Ádám ezüstérmes lett. A női kajak párosban 500 méteren 3. helyen Kozák Danuta és Bodonyi Dóra futott be, míg a negyedik helyen Csipes Tamara és Medveczky Erika, de bírkózásban és kézilabdában is is jók vagyunk.

A birkózó Lőrincz Tamás a kötöttfogás 77 kilogrammos súlycsoportjában finalista lett, míg a női kézilabda-válogatott a svédek legyőzésével bejutott a negyeddöntőbe.

PERCEKKEL A VERSENY UTÁN MÉG LIHEGVE ADOTT LŐRINCZ TAMÁS INTERJÚT

Lőrincz Tamás a nyolcaddöntőt kihagyta, mert ellenfele nem állt ki, a negyeddöntőt könnyedén húzta be a japán Jakubu Sohei ellen (3-1), míg az elődöntőben izgalmas végjátékban 6-5-re verte a kétszeres vb-bronzérmes iráni Mohammedali Geraeit. A súlycsoport magyar világ- és Európa-bajnoka a keddi fináléban a kirgiz Akzsol Mahmudovval találkozik.

A kötöttfogásúak 97 kilogrammos kategóriájában Szőke Alex a nyolcaddöntős sikere után a negyeddöntőben kikapott, és a vigaszágon folytathatja.

AZ ELKÖVETKEZŐ NAPOK IS IZGALMASAK LESZNEK AZ OLIMPIÁN

A férfi kisöbű szabadpuska 3×40 lövéses összetett számában Péni István a 10., Pekler Zalán a 14. helyen végzett, egyikük sem került fináléba, a világranglista-vezető Péninek ehhez három kör hiányzott.

A férfi vízilabdások 5-5-ös döntetlen játszottak az olaszokkal, így a szerdai negyeddöntőben a horvátokkal kerülnek össze. A női kézilabdásoknak hétfőn le kellett győzniük a svédeket, hogy a nyolc közé jussanak, és remek védekezéssel ez sikerült is (26-23). Ott majd a norvégokkal játszanak szerdán. Hétfőn egyetlen magyar atléta volt érdekelt, a világbajnoki és Európa-bajnoki bronzérmes kalapácsvető Halász Bence – aki januárban térdműtéten esett át – nem jutott be a döntőbe, 14. lett.

Forrás: MTI / Fotó: Kovács Tamás

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb