- Hirdetés -

Sport

A “B” csoportban első lett a szegedi súlyemelő Nagy Péter (frissítve)

- Hirdetés -

Nagy Péter első lett a férfi súlyemelők plusz 109 kilogrammos kategóriájának B csoportjában, szerdán, a tokiói olimpián. Végső helyezésére az A csoport délutáni küzdelmeinek zárultával derül fény.

A sportág utolsó versenynapján, magyar idő szerint szerda kora reggel a Tokiói Nemzetközi Fórumban az ólomsúlyú emelő, aki Japánba indulása előtt a szakítást illetően technikai gondokra és kisebb lábsérülésre panaszkodott, önmagához képest alacsony súlyon kezdett. A 165 kilóval elbánva viszont mind a 173, mind a 178 kilogrammon sikeres gyakorlatot mutatott be, s a hattagú B csoportból csupán ketten tudtak többet teljesíteni nála.

Lökésben Nagy, aki egyedül képviselte a magyar súlyemelést a japán fővárosban, 206 kilón biztosított, majd a 214-gyel és a 218-cal is elbírt, így hat jó fogással, összetettben 396 kilogrammal a B csoport győzteseként fejezte be szereplését. Mivel a kora délután színre lépő A csoportban heten vannak, a Szegedi Lelkesedés SK 35 esztendős versenyzője legrosszabb esetben is nyolcadik helyezettként köszönhet el Tokiótól.

A világbajnoki negyedik, háromszoros Európa-bajnoki bronzérmes Nagy Péter korábban két olimpián szerepelt: 2012-ben, Londonban 9., 2016-ban, Rióban pedig 10. lett.

FRISSÍTVE (15:00): A HETEDIK HELYEN ÁLL A SZEGEDI SÚLYEMELŐ

Nagy Péter a B csoport megnyerésével jelenleg a hetedik helyen áll 396-os összesített pontszámával a súlyemelő férfiak +109 kilogrammos összesítésében. Az A csoportban már csak a grúz Lasha Talakhadze nem fejezte be a versenyt. A grúz sportoló szakításban 223 kilogrammal új világcsúcsot állított fel és első sikeres lökés gyakorlatával (245 kilogramm) már biztosan megnyerte a szám aranyérmét. 

A CÉLJA AZ ELSŐ 10-BE VALÓ JUTÁS VOLT

Hétfőn indult Tokióba a súlyemelő, aki plusz 109 kilogrammos kategóriájában versenyzik.

Forrás: MTI / Fotó: Czeglédi Zsolt

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb