SportSzegedi Arcok

Nagy Péter a B csoport megnyerésével a hetedik helyen végzett az olimpián

Nagy Péter a B csoport megnyerésével a hetedik helyen végzett a 396-os összesített pontszámával a súlyemelő férfiak +109 kilogrammos összesítésében, ezzel pedig versenyzésének eddigi legjobb eredményét teljesítette.

A georgiai Lasa Talahadze világcsúccsal nyerte a súlyemelők utolsó számát, a férfi plusz 109 kilogrammos súlycsoportot a tokiói olimpián, amelyen Nagy Péter összesítésben a hetedik helyen végzett. A címvédő és világbajnok Talahadze szakításban 223, lökésben 265, összesítésben pedig 488 kilót ért el, mindhárom eredménye világrekord. Nagy Péter – a játékok egyetlen magyar emelője – korábban első lett a B csoportban, hat sikeres gyakorlatot bemutatva. Szakításban 178, lökésben 218, összesítésben pedig 396 kilót ért el.

MINDEN OLIMPIÁN EZ VOLT A CÉLJA

Nagy Péter a közösségi oldalán arról írt, hogy sikerült neki a 7. pontszerző helyen végezni, minden Olimpián ez volt eddig a célja és most összejött. “Most még magam sem fogom fel mekkora eredmény ez, de ígérem hamarosan eljut a tudatomig” – tette hozzá a szegedi óriás.

A világbajnoki negyedik, háromszoros Európa-bajnoki bronzérmes Nagy Péter korábban két olimpián szerepelt: 2012-ben, Londonban 9., 2016-ban, Rióban pedig 10. lett, a mostani pedig az eddigi legjobb eredménye.

Forrás: MTI, Nagy Péter Facebook

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb