Mindenmás

Több száz embert megtévesztő internetes csalókat fogtak el a rendőrök

Mobilházeladás ürügyén több száz embertől csalt ki százezreket az a három gyanúsított, akit Budapesten fogtak el a rendőrök – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szabó Szilvia közölte, a feltételezett elkövetők 2020 óta az országban több száz gyanútlan érdeklődőt tévesztettek meg online vásárlás során: mobilházakat hirdettek, majd azok kiszállítása előtt előleget kértek vételi szándékuk biztosítékaként; a sértettek jóhiszeműen elutalták a pénzt. Akadt, aki 100 ezer forintot, de olyan is, aki csaknem egymillió forintot fizetett ki a csalóknak, a kívánt termék azonban nem jutott el a megrendelőkhöz, majd a megadott telefonszámon elérhetetlenek voltak a szélhámosok.

VÁSÁRHELYEN ÁLLNAK BÍRÓSÁG ELÉ

A rendőrök kedden este Budapesten fogták el a triót. A feltételezett elkövetőket előállították a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra, ahol – őrizetbevételük mellett – üzletszerű csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás. A nyomozók kezdeményezték letartóztatásukat – tudatta a százados.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb