Közélet

Merkely Béla egyáltalán nem ajánlja sem a fiataloknak, sem a várandós nőknek a harmadik oltást

Az új variánsok járványhullámot csak akkor tudnak létrehozni, ha kellő számú kitett egyén van, azaz olyanok, akik nem vették fel az oltást a koronavírus ellen − mondta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, aki Fürjes Balázzsal, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárával beszélgetett. Az orvos szerint egészen minimális az esély arra, hogy valaki az oltottak közül súlyosan megbetegedjen a fertőzés miatt – írja az Index.

A szakember kiemelte, hogy valószínűleg lesz negyedik hullám, de egyáltalán nem lesz olyan súlyos, minta a második vagy a harmadik. Az oltási kampány is zajlik, a háziorvosok és az egyetemisták is segítik az akciót. Hozzátette: elegendő oltással rendelkezik az ország, és az egészségügyi dolgozókból sincs hiány.

SEM A FIATALOKNAK, SEM A VÁRANDÓS NŐKNEK NEM AJÁNLJA A HARMADIK OLTÁST

Merkely Béla azt is elmondta, hogy a harmadik oltást leginkább azok számára javasolják, akiknek gyenge az immunrendszerük, vagy idősek. Mindenki más esetében a legfontosabb az, hogy az első két oltást felvegye, ugyanis az is hatalmas védettséget ad a vírus ellen. A szakember arról is beszélt, hogy egyáltalán nem ajánlja az oltást a fiatalok számára, ahogy a várandós nőknek sem. Hozzátette, hogy annak örülne a legjobban, ha az első és a második körös oltások száma növekedne, mert az a legfontosabb.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb