Mindenmás

A hétvégén csak belépésre lesz használható a röszkei közúti határátkelőhely

A beléptetés gyorsítása érdekében ideiglenesen, csak a Magyarországra belépő utasok használhatják a Röszke közúti határátkelőhelyet a hétvégén. A kilépő forgalom itt szünetel, de az autópálya átkelőhelyen folyamatos a kiléptetés – írja a police.hu.

A Nyugat-Európa felé tartó forgalom gördülékenyebb kezelése érdekében 2021. augusztus 7-én szombaton 7 és 19 óra között, illetve auguszuts 8-án vasárnap szintén 7 és 19 óra között csak a belépő forgalom használhatja a Röszke közúti határátkelőhelyet.

13 SÁVON DOLGOZNAK MAJD A HÉTVÉGÉN

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a szerb társszervek célja, hogy a belépő forgalmi sávok számát tovább növelve csökkentse a várakozási időt Röszkén. Ezzel egyidejűleg az autópálya átkelő belépő oldalán kilenc sávon biztosítanak lehetőséget az átlépésre, így a két röszkei átkelőn összesen 13 forgalmi sávon léphetnek be az utasok. A kilépő utasok a Röszke autópálya-határátkelőhelyet használhatják Szerbia felé. A két átkelő teljes kapacitáson üzemel. Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget, Kübekháza vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi három átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb