Közélet

Kásler Miklós: A negyedik járványhullám már az ajtó előtt van

Mivel minden magyar ember ingyenesen hozzájuthat az oltáshoz, azoknak, akik nem veszik ezt igénybe, mégis kórházba kerülnek, a többi ember és az egészségügyi dolgozók védelme érdekében önköltséges PCR-teszttel kell bizonyítaniuk, hogy nem fertőzöttek − mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Életközelben legfrissebb videóinterjújában.

“Ezt az ombudsman másképp ítélte meg és észrevételeket tett, amiből a kormány elfogadta azt, hogy a szabályozást valóban kormányhatározatban kell rögzíteni” − fűzte hozzá a miniszter, majd hozzátette: a tartalmi kérdésekben a kormány változatlan véleményen van.

A NEGYEDIK HULLÁM MÁR ITT VAN AZ AJTÓ ELŐTT

A miniszter tájékoztatása szerint 2022 januárjáig két és félszeresére emelkednek az ápolói bérek. Még soha megközelítőleg sem volt ekkora fizetésemelés a magyar egészségügyben, beleértve az orvosi béreket is − tette hozzá. Kásler Miklós szerint az anyagi hátteret biztosítani kell, mert az egészségügyi dolgozók munkája rendkívül felelősségteljes és megterhelő. A miniszter úgy látja, a negyedik járványhullám már itt van az ajtó előtt, és az egyetlen igazán hatékony fegyver ellene az oltás.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb