Mindenmás

Gyűjtés indul a keddi tragédiában elhunyt fiatalok családjai számára

A Magyarcsanádért Egyesület a helyi önkormányzat támogatásával gyűjtést indított az apátfalvi bányatónál történt tragédia áldozatainak temetési és egyéb felmerülő költségeinek fedezésére – írja a Makói Híradó nyomán a Promenad24.hu.

Mint ahogy arról beszámoltunk, tragédia történt kedden délután egy Magyarcsanád és Apátfalva közötti bányatónál, amelybe két fiatal korú fiú fulladt bele. A Makói Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit. A Makó Híradó értesülése szerint a két középiskolás áldozat szüleik engedélye nélkül ment fürödni a veszélyes, gyorsan mélyülő és hideg vizű bányatóhoz. Az egyik fiú édesapja, miután megtudta, hogy a fiatalok feltehetően a bányatóhoz mentek, utánuk indult, de már csak az egyik fiú holttestét találta meg, melyet aztán ő húzott ki a partra. A másik fiú holttestét vízimentők és búvárok közreműködésével emelték ki este nyolc körül.

CSENDES MEGEMLÉKEZÉS ÉS GYŰJTÉS IS LESZ

Az egykori általános iskolájuk csütörtökön 18 órától csendes megemlékezéssel készül. “A szülők mélységes gyászában együttérző szívvel osztozunk, Istentől jövő vigasztalást kívánunk. A megemlékezők kegyeletüket egy szál virággal róhatják le” – írta gyászközleményében az intézmény. Ezek mellett a Magyarcsanádért Egyesület támoogatással gyűjtést indított az áldozatok családjainak megsegítéséért, a temetési és egyéb felmerülő költségeinek fedezésére. Az adományokat a Magyarcsanádért Egyesület 56900130-10060311 számú bankszámlájára várják. A közleménybe kérik beírni: családok támogatása. A készpénzes felajánlásokat a magyarcsanádi községházán elhelyezett gyűjtődobozban lehet elhelyezni, legkésőbb augusztus 19-ig.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb