Kikapcs

Két napig minden a finom falatokról és a jó zenéről fog szólni: jön a II. Bánya BBQ & Blues fesztivál Szőregen

Nem maradunk kulináris élvezetek nélkül idén sem, ugyanis a 2020-as év sikerei után a szervezők egy hosszabb és nagyobb Bánya BBQ & Blues fesztivált álmodtak meg. A közönség szeptember 10-én és 11-én két napon át élvezheti majd az italokat, a BBQ ételeket és a koncerteket, sőt a blues mellett idén már jazzt is – közölték a szervezők közleményükben.

A fesztivál gerincét idén is a szombati hamburger és oldalas verseny adja. A verseny köré a szervezők profi körülményeket építenek, a szabályzat és a zsűrizés a hivatalos versenyekkel közel megegyező, de ezzel együtt egyedi, családias hangulatot szeretnének teremteni. A megmérettetésre szeretettel várják a profikat, de azokat az amatőröket is, akik még nem álltak zsűri előtt.

VISSZATÉR BENKŐ ZSOLT ÉS A SIMPLE BLUES BAND

A Bánya BBQ & Blues zenei palettája egyszerre szeretne kellemes aláfestést nyújtani az ételek-italok mellé és elkényeztetni a blues rajongókat.  A fellépők közül idén visszatér Benkő Zsolt, a Simple Blues Band és Bíró János, hozzájuk csatlakozik a BLUES from HELL, a Mohai Tamás Band és Tóth Bagi Csaba.

EGY NAPPAL BŐVÜL A FESZTIVÁL

A szervezők 2021-ben pénteki nappal bővítették a fesztivál programját, ahol a legfinomabb italoké és ételeké lesz a főszerep, estére pedig Blaho Attila jazz koncertje várja a látogatókat. Szombaton a verseny és a koncertek mellett délelőtt a Gastro-Mini gyermekeket vezet be a sütés-főzés világába, míg a kezdő és haladó BBQ-sok egy szakmai workshopot hallgathatnak meg. A rendezvény ingyenes látogatható a szőregi Monti Sándor parkban (helyiek számára: a bányában). A BBQ versenyre augusztus 25-ig várják a jelentkezőket itt.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb