Szegedi Arcok

“Élek, érzek, szeretek!” – megnyitott Paulik Fecó fejjel festett képeit bemutató kiállítása Szegeden

“Boldog vagyok, hogy élhetek, a hála örök a szívemben” – kezdte az “Élek, érzek, szeretek” című tárlat megnyitóját Paulik Fecó, akinek fejjel festett képeiből csütörtök délután indult időszaki kiállítás a Dóm Látogatóközpontban.

A csütörtök délutáni eseményen a művész mellett részt vett:

  • Szélpál Szilveszter operaénekes,
  • Szőke Olivér színművész, akit felállva tapsoltak a Dóm Művészeti Szalon, Szívedbe rejtesz című, József Attila estjén,
  • és Bődi András, a Nemadomfel Együttes énekese, aki többek között fellépett már az Országházban, a  brüsszeli Európai Parlamentben, de énekelt már a Köztársasági Elnöknek is.

FEJÉRE CSATOLT PÁLCÁVAL KÉSZÍTI REMEKMŰVEIT

Fecó oxigénhiánnyal született, emiatt károsodott a mozgás- és beszédközpontja. Teljes testét túlmozgások lendítik kiszámíthatatlanul, irányíthatatlanul. Elektromos kerekesszékét állával irányítja, a fejére csatolt fejpálca helyettesíti a kezeit a festésben, a kommunikációban.

A fiatal művész alkotásai rögtön elrabolják az embert, minden ecsetvonásában benne van életszemlélete, életvidámsága, élni akarása, vágyai és álmai. Fecónak már a mottója is csodálatra méltó:

“Fejpálcával festek. Egyedi vagyok, mégis olyan, mint mindenki más: ÉLEK, ÉRZEK, SZERETEK!”

EGY AKADÁLYMENTES MŰTEREMLAKRÉSZ AZ ÁLMA

Mint a kiállításon elmondta, az egyik tanára hatására indult el anno egy rajzversenyen, azóta rendületlenül halad, alkot a kitűzött céljaiért.

Az álma egy műteremlakrész, ahol önálló életvitelét segítő eszközökkel felszerelve, akadálymentesen élhetné mindennapjait.

Szeretnéd támogatni Fecót az álmai elérésében? Nézd meg a tárlatot, vásárolj a képekből vagy segíts a kihelyezett adománydobozok segítségével!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb