Mindenmás

8 halálos áldozat, 48 sérült – tragikus buszbaleset történt vasárnap hajnalban az M7-esen (frissítve)

Nyolcan a helyszínen meghaltak, nyolcan súlyosan és negyvenen könnyebben megsérültek az M7-es autópályán Szabadbattyánnál történt vasárnap hajnali tragikus buszbalesetben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság információi szerint. A busz magyar rendszámú volt.

A Police.hu oldalon közzétett tájékoztatás alapján a baleset vasárnap hajnali 4 óra 55 perckor történt az M7-es autópálya 70-es kilométerében a Budapest felé vezető oldalon, Szabadbattyán térségében.

A főváros felé vezető pályát lezárták, ha a Balatonról most indulnál Szegedre, irány a régi 7-es főút!

FRISSÍTVE (09:47): 8 HALÁLOS ÁLDOZAT, 8 SÚLYOS ÉS 40 KÖNNYEBBEN SÉRÜLT UTAS VAN

Nyolcan meghaltak, nyolcan sérültek meg súlyosan, negyvenen könnyebben – közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel.

Győrfi Pál elmondta: 17 Fejér megyei és a környező megyékből küldött egység vett részt a mentésben, a sérülteket a helyszíni ellátás után Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték kórházba. Korábban a rendőrség még két súlyos és 46 könnyebb sérültről számolt be.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint hajnali 4 óra 55 perckor borult fel egy magyar autóbusz az M7-es autópálya 70-es kilométerénél, Szabadbattyán térségében.

A baleset miatt lezárták a sztráda főváros felé vezető oldalát. A forgalmat a szabadbattyáni lehajtónál leterelik a 7-es út felé, ahonnan a 63-as úti csomópontnál lehet visszatérni az M7-esre.

MÉG TÖBB RÉSZLET: A BUSZSOFŐR IS AZ ÁLDOZATOK KÖZÖTT LEHET, A FELÜLJÁRÓNAK CSAPÓDHATTAK

A lezárás még mindig tart, közben pedig számtalan részlet látott napvilágot a tragikus eset kapcsán. Szeged 365 olvasói tudósítás a helyszínről, katasztrófavédelmi videó és rengeteg részlet az alábbi cikkünkben:

MEGSZÓLALT AZ UTAZÁSI IRODA VEZETŐJE

Megszólalt a vasárnap hajnali busztragédiában érintett Rolitúra (Volmer-Tours Kft.) nevű utazási cég alapítója, Szabó Rolandot a Telex faggatta telefonon. Az utazási iroda vezetője megerősítette az információt, miszerint az általuk küldött busz egy egynapos baskai túrán volt Horvátországban, az utaslista szerint 56 utassal, ebből két gyerek, két sofőr.

A HVG egy másik, az irodánál dolgozó férfit szólaltatott meg, aki a lapnak azt nyilatkozta, a halálos áldozatok között van a buszt váltásban vezető sofőrök közül az egyik, amelyik éppen vezette a járművet. “Nagyon megérintett minket a tragédia, nem találom a szavakat” – mondta.

FRISSÍTVE (16:30): MEGINDULT A FORGALOM

Délután 4 körül ért véget a helyszínelés az M7-es autópályán vasárnap hajnalban történt, több halálos áldozatot követelő buszbaleset után. A forgalom megindult, de továbbra is jelentős a torlódás a térségben – közölte az Útinform a honlapján vasárnap délután.

Fotók: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb