Mindenmás

Másutt jégeső, nálunk jéger-sör: Szegeden még kitart a brutális kánikula

A hőség és a zivatarveszély miatt is országszerte adott ki első- és másodfokú figyelmeztetéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat. Míg Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre zivatart jósolnak, Csongrád-Csanád megyére csak a hőség jutott. A mai időjárás-jelentés támogatója a Dél-Klíma, a Midea és Daikin légkondik hivatalos szegedi forgalmazója.

Az Időkép.hu prognózisa, a jövő hét első felére:

  • Hétfőn egy hidegfront éri el nyugat felől hazánkat. Reggel észak, északkeleten, a nap második felében a Dunántúlon lehet több zápor, zivatar. A front előtt még marad a kánikula, feltámad a délies szél. 30-37 fokos maximumokra számíthatunk.
  • Keddre átvonul a hidegfront. Eleinte sokfelé, délutántól főként már csak keleten és délen számíthatunk záporokra, zivatarokra. Az északnyugatira forduló szél erős, néhol viharos lesz. Megszűnik a kánikula, 19-28 fok között alakul a hőmérséklet, keleten, délkeleten lesz melegebb.
  • Szerdán északra és a Dunántúlra újabb záporok érkeznek, sokszor lesz erősen felhős az ég. Az északnyugati szél élénk, erős marad. A maximumok 18-29 fok között alakulnak, keleten lesz melegebb. 
  • Csütörtökön sem lesz felhőtlen az idő, de már csak kevés helyen eshet. 24-29 fokos maximumokat mérhetünk.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb