Mindenmás

Szeged 365 napi pakk: kösd fel a gatyád, ha Szegeden autóznál mától!

Még egy nap kánikula, még egy hét forgalmi lezárás. Az utóbbi kategória népes táborába mától a Kossuth Lajos sugárút egy része is becsatlakozik, ekkora lezárósdi tényleg nem volt már évek óta a Napfény Városában. Szeged 365 túlélő-pakk hétfőre, szegedi autósoknak, bringásoknak és úgy általában mindenkinek (aki szereti).

ESTE JÖN A FELSZABADÍTÓ HIDEGFRONT

Ma még kitart a kánikula, de este végre megérkezhet a hidegfront, amely – egészen a hétvégéig – pár nap enyhülést hozhat Szegedre. Napközben 30-37 fokos maximumokra számíthatunk.

AKIKNEK DUPLÁN OLYAN KLASSZ A MAI REGGEL

Ábrahám, István, Szeréna, Csépán, Teodor, Szerénusz, Isten éltessen benneteket!

Néhány jelesebb dátum, évforduló a mai napra:

  • 63 éves Madonna amerikai-olasz énekesnő, színésznő,
  • 47 éves Egerszegi Krisztina ötszörös olimpiai bajnok úszónő,
  • és egy kevésbé vidám, a végére: ma 44 éve, hogy Gracelandban szívrohamban meghalt Elvis Presley, a rock and roll koronázatlan királya. Barátnője, Ginder Alden talált rá a fürdőszoba kövezetén, de már nem tudták újraéleszteni.

KÖZLEKEDÉSI APOKALIPSZIS, SZEGEDEN: MÁTÓL EGY HÉTRE MÉG A KOSSUTH LAJOS SUGÁRÚT IS BESZÁLL A “MÓKÁBA”

Részlegesen lezárják a Kossuth Lajos sugárút bizonyos részeit, hétfőtől augusztus 22-ig a belső sávot javíttatja az önkormányzat. A munkálatok a Bocskai utca és a Párizsi körút közti szakaszt érintik majd főként. Vasárnapig tilos balra kihajtani a Bocskai, a Szilágyi, a Vadász, a Török és a Tábor utcákból.

Az utóbbi hetekben elég rendesen ásatási területté alakult Szeged belvárosa, az Oskola utca nagyszabású rekonstrukciója mellé kaptunk még egy csinos kis Belvárosi híd lezárást és egy Stefániát is. Amire tehát még készülj ma reggel, a fenti, Kossuth Lajos sugárúti varia mellett…

A BELVÁROSI HÍD ÚJSZEGED FELŐL LEZÁRVA

Zárva van Belvárosi híd szegedi hídfőjében lévő csomópontot a Stefánia és a Vár utca között, az érintett oldalon vízvezeték-rekonstrukció és részleges burkolatépítés történik. Újszegedről a belvárosba csak a Bertalan hídon tudunk majd áthajtani, de változik a forgalmi rend az Oskola utcában is.

SZEVASZ, STEFÁNIA

A már lassan Budapestet is megszégyenítő mennyiségű lezárás és forgalmi korlátozás mellé augusztus 10-én lezárták a Stefániát is. A területet érintő munkák miatt autósok a körforgalomból a Vörösmarty utca–Deák Ferenc utca–Híd utca felé közelíthetik meg a Belvárosi hidat.

ÖT HÓNAPIG DOLGOZNAK AZ OSKOLA UTCÁBAN

Június 21-én kezdődött az Oskola utca és a Stefánia rekonstrukciója. Az előbbin öt hónapig, az utóbbin egy évig fognak zajlani a munkálatok, ha lemaradtál volna, ebben a cikkünkben az összes vonatkozó lezárást megtalálod:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb