Mindenmás

Idős szegedi asszonyt mentettek ki a tűzoltók, lángoló méhkaptár és kisbusz – katasztrófavédelmi “best of” a hosszú hétvégéről

Mozgalmasan telt a hosszú hétvége a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál, a sajtóosztály hétvégi összesítőjében egy tűzoltók által kimentett szegedi néni és egy szentesi bácsi is szerepel. Íme a hétvége legfontosabb katasztrófavédelmi eseményei, Szegedről és környékéről!

SZENTESI ÉS SZEGEDI NYUGDÍJASOKAT MENTETTEK A TŰZOLTÓK

Egy mozgásában korlátozott, idős embert mentettek a tűzoltók vasárnap Szentesen. A Petőfi utcába riasztották az egységet, a családi ház lakója rosszulléte miatt nem tudott ajtót nyitni a mentők munkatársainak. A tűzoltók az udvaron keresztül jutottak be az ingatlanba, majd felnyitották a lezárt lakást, és a sérültet átadták a mentőszolgálatnak.

Szegeden egy idős asszony lakásához riasztották az egységeket késő éjjel, a lezárt lakásba nem tudott bejutni az egészségügyi személyzet. A tűzoltók a bejárati ajtó felfeszítésével jutottak be a lezárt lakásba, a beavatkozásnak köszönhetően a mentők megkezdhették a sérült ellátását. 

Ha már témánál vagyunk, egy igazi hőstettet is hozott a hétvége, íme:

HÚSZ MÉHKAPTÁR ÉGETT LE SZEGED MELLETT

Szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat szombaton délután. Szegednél, a 4302-es út mellett több körbála, húsz méhkaptár és egy használaton kívüli épület is égett. A szegedi tűzoltók négy egysége érkezett a helyszínre, öt vízsugárral fojtották el a lángokat. A tűzben nem sérült meg senki. 

BUSZTŰZ VOLT MÓRAHALOMNÁL

Teljes terjedelmében égett egy kisbusz szombaton Mórahalomnál. A tüzet a ruzsai hivatásos és a mórahalmi önkéntes egységek oltották el, senki sem sérült meg.

ÉLETET MENTETT A SZÉNMONOXID-ÉRZÉKELŐ

Jelzett és életet mentett a szén-monoxid-érzékelő szombaton Szegeden. Egy Vadász utcai társasház első emeleti lakásához riasztották az egységeket. A fürdőszobában egy nyílt égésterű kazán működött, az érékelő tárolt adatai magas szén-monoxid-koncentrációt mutattak. A gázszolgáltató szakemberei a lakók biztonsága érdekében a készüléket leválasztották a hálózatról. 

BALESETEK ÉS MÉG EGY TŰZESET, VASÁRNAPRA

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó vasárnap kora délután Hódmezővásárhelynél, a 47-es úton. A hódmezővásárhelyi tűzoltók végezték el a műszaki mentést, a sofőrt a mentők kórházba szállították. 

Két autó karambolozott vasárnap délután Derekegyházánál. A balesetben senki sem sérült meg, az áramtalanítást a szentesi tűzoltók végezték el. 

A száraz aljnövényzet égett vasárnap Algyő külterületén, mintegy háromezer négyzetméteren. A szegedi hivatásos és az algyői létesítményi tűzoltók négy vízsugárral körülhatárolták, majd elfojtották a lángokat. A tűzben nem sérült meg senki. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb