Szegedi Arcok

Frissítve: Ugyanaz a rendőr élesztette újra az idős bácsit a Mars téri piacon, aki tavaly is életet mentett!

Szombat este írtuk meg: újra kellett éleszteni egy idős férfit szombat délelőtt a Mars Téri Piacon, az akkori – az intézmény üzemeltetése által is megerősített – információink szerint a szegedi nyugdíjas segítségére az intézmény biztonsági őrei siettek. A vasárnap reggeli órákra tisztázódtak az eset körülményei, kiderült, az újjáélesztést egy, a helyszínen kávézó, szabadnapos nyomozó végezte, a biztonsági őrök pedig segítettek neki. Szeged365 villáminterjú Attilával, aki megmentette a bácsi életét.

Íme az eredeti, szombat esti cikkünk:

Az írásunk megjelenését követően felrobbant a levelezőrendszerünk, rengeteg üzenetet és e-mailt kaptunk a témával kapcsolatban. A több tucat gratuláció mellett többen írták, hogy egy jó kötésű, rövidnadrágos fiatalember végezte az újraélesztést, vele együtt egy katona és két biztonsági őr is küzdött az idős férfi életéért. A reggeli órákban aztán utolértük Attilát, aki a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály egyik nyomozója, egyben a Mars Téri Piac állandó vendége. Íme a szombat reggeli események, az ő szemszögéből.

Mint Attila elmondta, éppen a szokásos, szombat reggeli kávéját fogyasztotta el a piacon üzemelő pékségnél, amikor elkezdődött a dráma. Az idős bácsi rosszul lett, pár másodperccel később már nem volt pulzusa. A szabadnapos nyomozó a Police Medic képzésen tanultak alapján mellkasi kompressziót alkalmazott, ebben egy helyszínen lévő katona és a tegnapi cikkünkben említett, két biztonsági őr is segédkezett neki. A kézi újraélesztés sikerét követően újra leállt a férfi szíve, ekkor Attila megkérte a biztonságiakat, hogy hozzanak defibrillátort, akik közben a mentőket is hívták. A második újraélesztést előbb a piacon kihelyezett eszközzel, majd újbóli mellkasi kompresszióval folytatták, mire a mentők kiértek, a bácsi már magától lélegzett.

A tegnapi cikkünk megjelenését követően a megmentett férfi családja is felvette velünk a kapcsolatot, akik ma reggel köszönetüket fejezték ki Attilának. Mint az egyik rokon cikkünk megírásának pillanatában írta, éppen a kórházba tartanak, meglátogatni a bácsit.

Mielőbbi jobbulást és teljes felépülést kívánunk, a Szeged365 teljes szerkesztősége nevében!

A JAVA MÉG CSAK MOST JÖN: ATTILA VOLT AZ, AKI TAVALY MÁJUSBAN IS MEGMENTETT EGY EMBERT A MARS TÉREN!

Egy napon ünnepelheti első és második születésnapját az a 65 éves szegedi férfi, akinek életét a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály egyik nyomozója mentette meg, írtuk tavaly májusban.

A sztoriban a döbbenetes, hogy a sors megismételte önmagát: a tavaly májusi és a tegnapi hős egy és ugyanaz a személy, Attila volt az mindkétszer.

Mint cikkünk főszereplője nyilatkozta, rengeteget köszönhet a Police Medic képzésen, itt tanulta meg a profi mellkasi kompressziót is. A tavaly május 12-én, a saját születésnapján megmentett 65 éves férfi egyébként a piac egyik árusa volt, aki azóta jó egészségnek örvend és azóta is ott dolgozik. Attila szerint neki az a legnagyobb elismerés, hogy az általa megmentett bácsival minden egyes reggel boldogan köszönnek egymásnak, amikor a nyomozó elugrik a reggeli kávéjáért.

A tavalyi eset:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb