Közélet

Összesen 96 megtorlással fenyegetett, hazánkkal korábban együttműködő afgán menekült érkezett Röszkére

Megérkezett az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság kezelésében álló röszkei objektumba az afganisztáni tálib hatalomátvételt követően megtorlással fenyegetett, Magyarországgal és szövetségeseivel korábban együttműködő, Afganisztánból kimenekített 96 afgán állampolgár – közölte a Belügyminisztérium hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az érintett afgán állampolgárok közül a legidősebb betöltötte a 64 életévét, a legfiatalabb 144 napja született. Valamennyien hatósági karanténba kerültek, teljes körű ellátásukról a magyar állam gondoskodik. Érkezésüket követően személyenként újabb hideg élelmiszercsomagot és a járványügyi helyzethez igazodó egészségügyi, higiéniai és tisztálkodási csomagot kaptak. Megkezdődött orvosi vizsgálatuk, az évszaknak megfelelő ruházattal történő ellátásuk szervezése, valamint az idegenrendészeti hatósági feladatok végrehajtásához szükséges adataik felvétele, ellenőrzése – áll továbbá a belügyi tárca közleményében.

VASÁRNAP ÉJJEL SZÁLLT LE A REPÜLŐGÉP

Vasárnap éjjel 23 órakor szállt le Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Wizz Air A321-es utasszállító repülőgépe, amely az üzbegisztáni Bukharából hozott el 173, a tálibok által elfoglalt Afganisztánból kimentett személyt. A szóvivő Magyar Levente külügyi államtitkár vasárnapi bejelentésével összhangban elmondta, hogy többségében amerikai és afgán állampolgárok érkeztek most Magyarországra.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: พรมรถ
'Fel a tetejéhez' gomb