Sport

Csütörtökön kezdődik a hetedik Speciális Olimpia Nyári Nemzeti Játékok, amelynek Szentes mellett Szegvár és Szeged ad otthont

Csütörtökön kezdődik a hetedik Speciális Olimpia Nyári Nemzeti Játékok, amelynek Szentes mellett Szegvár és Szeged ad otthont. A Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöke, Lengyel Lajos kedden az M4 Sport Sporthíradójában elmondta, 15 év után kerül sor ismét a nemzeti játékokra, melynek során 16 sportágban mérik össze tudásukat a versenyzők.

“A közel kétezer igazolt versenyzőnkből csaknem 830-an jelentkeztek 55 tagegyesület képviseletében. A sportesemények mellett kulturális programok és orvosi szűrések is lesznek” – jelentette ki Lengyel Lajos. A szervezet vezetője közölte, a nyitóünnepségre érkezik meg Szentesre az a fáklyaváltó, amely szerdán indult el Diósjenőről, és a láng jelképesen a helyszínen fog lobogni a négynapos versenysorozat alatt. Lengyel Lajos hozzátette, az esemény egyben válogató is a 2023-as berlini Speciális Olimpia Nyári Világjátékokra.

Szeged 365 Family, ne hagyjuk, hogy néhány gonosz kis algoritmus közénk álljon! A régi közösségi média oldalunk hamarosan megszűnik, kérünk Benneteket, kövessétek az új Szeged 365 oldalt (katt IDE, előre is köszi minden kedvelést, követést)! Köszönjük, hogy számíthatunk Rátok, ti is számíthattok ránk!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb