Szegedi Arcok

Akcióba lendült a KAM Home Goes 2 Bamako rally csapata: most nagyszabású tanszergyűjtésbe kezdtek a srácok

Hamarosan itt a szeptember, a gyerekek pedig ismét a hátukra csapják az iskolatáskát és belevetik magukat a tanulásba. Tudjuk, és a KAM Home Goes 2 Bamako rally csapata is tudja, hogy ez mennyire megterhelő tud lenni egy szülő számára, és hogy anyagilag ez igencsak padlóra tudja vágni a családokat. Pont ezért döntöttek úgy a srácok, hogy megpróbálnak enyhíteni a hatalmas kiadásokon és ezért egy nagyszabású tanszergyűjtő akcióba kezdtek. A részletekről Muráti Kamilló, a kezdeményezés egyik megálmodója mesélt a Szeged365-nek.

„Hamarosan itt az iskola és most tanszergyűjtési akcióba kezdtünk. Ehhez keressük a támogatókat. Már egyébként nagyon sok tanszert összegyűjtöttünk: közel 500 füzetet, több mint 100 tollat és ceruzákat. Ezekből iskolakezdési csomagokat fogunk összeállítani és minél több gyűlik össze, annál több helyen tudunk majd segíteni” – tudatta velünk Kamilló a gyűjtés jelenlegi állapotát, majd hozzátette, hogy azért döntöttek a tanszergyűjtés mellett a fiúk, mert átérzik, hogy a tavalyi év mennyire nehéz volt minden iskolás számára, és ezzel is szeretnék segíteni azokat, akik rászorulnak, mert ez valóban nagy teher lehet sok család számára.

MINDENRE SZÜKSÉG VAN, AMI A RENDES ISKOLAKEZDÉSHEZ KELL

Hogy mire van most szükségük? Muráti Kamilló ezt is elárulta, nagyon egyszerű a képlet: tollakat, ceruzákat, írószereket, nyomtatópapírokat, füzeteket, zsírkrétákat, filceket és festékeket várnak, de szívesen fogadnak mindent, ami az iskolai munkához kellhet. Az akció egyik szervezője mindezek mellett azt is aláhúzta, hogy két gyermekotthonnak is gyűjtenek ebben az akcióban, sőt, többen is jelentkeztek, hogy szívesen fogadnának adományokat, tehát lesz helye minden beérkező ajándéknak. 

NEHÉZ VOLT AZ ELMÚLT EGY ÉV, DE SOKAN VETTEK RÉSZT A SRÁCOK AKCIÓIBAN

Ha már szóba elegyedtünk Kamillóval, gyorsan rákérdeztünk arra is, hogy hogyan látja, segítőkészek az emberek? Hiszen kivétel nélkül mindenkit megviselt az elmúlt másfél év járvánnyal fűszerezett időszaka. A szervező elmondása szerint mindennek ellenére szép számban vettek részt a tervezett akcióikban.

„Az elmúlt másfél, két évben sokfelé jártunk. Viszonylag sűrű programjaink voltak, és ezt, akik követtek minket azok tudják. Sok embernek, sokféleképpen segítettünk, úgyhogy nekünk aktívan telt ez az elmúlt év, de az biztos, hogy sokaknak kellett a segítség” – emelte ki Kamilló, és azt is elárulta, hogy jelenleg több városban is fut a tanszergyűjtési akció, Szeged mellett van gyűjtőpont Békéscsabán és Budapesten is, ahol szeptember 15-ig lehet leadni az adományokat. A srácokat egyébként meg lehet találni a Facebookon, ahol egy kisvideót is megosztottak a jelenlegi akcióról, mi pedig sok sikert kívánunk nekik ehhez!

Szeged 365 Family, ne hagyjuk, hogy néhány gonosz kis algoritmus közénk álljon! A régi közösségi média oldalunk hamarosan megszűnik, kérünk Benneteket, kövessétek az új Szeged 365 oldalt (katt IDE, előre is köszi minden kedvelést, követést)! Köszönjük, hogy számíthatunk Rátok, ti is számíthattok ránk!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb