Közélet

Napi összefoglaló: két aranyérem a paralimpián, illegális határsértők Hattyason

Kicsattanó büszkeséggel telt a délelőtt Szegeden, két aranyéremmel gazdagodtunk a paralimpián. Illés Fanni úszásban, Pálos Péter asztaliteniszben nyújtott bravúros teljesítményt Tokióban. Olasz Anna is remekelt, na nem a paralimpián, hanem a nyíltvízi úszó világkupán és már-már megszokott módon mára is beállt a határ, röpke négy órás volt a várakozás. Mutatjuk a nap legfontosabb híreit, itt a napi összefoglaló!

PÁLOS PÉTER TAROLT A PARALIMPIÁN

Megnyerte az elődöntőt, így ma az aranyéremért játszhatott, amit meg is nyert az asztaliteniszező Pálos Péter, az S11-es kategóriában a tokiói paralimpián. A BVSC-Zugló asztaliteniszezője vasárnap az ausztrál Samuel Philip von Einemmel csapott össze, magyar idő szerint 10.45-kor.

ILLÉS FANNI IS ARANNYAL TÉRHET HAZA

Pálos Péter után aranyérmet nyert Illés Fanni 100 méteres mellúszásban a tokiói paralimpia vasárnapi versenynapján. Az S4-es kategória magyar indulója a nevezési idők és a papírforma alapján a szám legnagyobb esélyesének számított, ennek megfelelően már az előfutamból is a legjobb idővel, 1:44.68 perccel jutott tovább.

OLASZ ANNA A NYÍLTVÍZI VILÁGKUPÁN TETT KI MAGÁÉRT

Olasz Anna ismét behúzta, megmutatta és minden más: a Tokióban negyedikként végzett szegedi klasszis aranyérmet nyert szombaton a FINA nyíltvízi úszó világkupa-sorozatának észak-macedóniai állomásán, az Ohrid-tóban rendezett 10km-es viadalon.

ILLEGÁLIS HATÁRSÉRTŐK HATTYASON

Nincs is annál jobb érzés, amikor vasárnap már reggel elmész bevásárolni a hattyasi ABC-be. Kivéve amikor migránsokkal találod magad szembe. Zoli olvasónk ugyanis azt jelezte szerkesztőségünknek, hogy délelőtt 9 óra környékén három illegális határsértőt fogtak el Szegeden, a Platán ABC-től nem messze, a Vaskapu utcában.

VASÁRNAPRA IS BEDUGULT A HATÁR

A szabadságukról Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások miatt négyórás várakozás alakult ki a személyforgalomban a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő oldalán vasárnap délelőtt – közölte a rendőrség honlapján.

BRAVÚROSAN TELJESÍTETTEK A SZENTESI ZSARUK

A szentesi rendőrök két óra alatt elfogtak egy fiatalt férfit, aki korábban egy pénztárcát tulajdonított el egy helyi sörözőből – olvasható a police.hu-n. A rendőrség ügyeletére 2021. augusztus 26-án késő este érkezett bejelentés, hogy az egyik vendéglátóhelyről ismeretlenek eltulajdonítottak egy pénztárcát, amelyben a sértett több napi bevételét és bankkártyáját tartotta. A körzeti megbízottak és a nyomozók hatékony együttműködésének köszönhetően rövid idő alatt látókörbe került egy 26 éves helybeli férfi.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: sex women
  2. Visszajelzés: steenslagfolie
'Fel a tetejéhez' gomb