Közélet

Jakab, Gyurcsány, Karácsony – politikusmágnes volt a 2021-es SZIN

Nagyot szólt a 2021-es Szegedi Ifjúsági Napok, amelynek legfőbb jele, hogy a városba látogató ellenzéki politikusok is megpróbáltak jó szörfösként felpattanni a fesztivál keltette hullámokra. Az első estén Gyurcsány Ferenc dobta le a party-bombát, az ex-miniszterelnököt Jakab Péter, majd némi Mars téri piacozást követően Karácsony Gergely követte.

Rengeteg színpadon kívüli attrakcióval várta vendégeit az idei SZIN:

  • a karácsonyi LED-ekkel megbolondított traverz-keret alatt a fél város szelfizett,
  • napközben pörgött a Civil Falu,
  • és abszolút kreatív válaszként az évről évre előkerülő “gyerekek, hogy néz ki ez a szegény nagymedence…?” kérdésre még egy környezettudatos horgász-helyszínt is kialakított a rendezvény csapata.

A SZIN igazi különlegességét azonban úgy tűnik, az ellenzéki előválasztás kapcsán a fesztiválra özönlő (most még) wannabe miniszterelnök-jelöltek és az esténként induló politikus-simogató adta meg. Karácsony Gergely, Jakab Péter, Fekete-Győr András mellett a negyedik induló, Dobrev Klára férje is előkerült, Márki-Zay Péter azonban úgy tűnik, távol maradt az eseménytől.

Hogy egy zenei fesztivált propaganda-platformnak használni jó dolog-e, nem tisztünk eldönteni (nem ez az első eset, hogy valamelyik oldal így tesz Magyarországon és gyanítjuk, nem is az utolsó), helyette inkább jöjjenek a SZIN-ező politikusok fotói:

KARÁCSONY GERGELY (Fotó: Szabó Sándor, Facebook)

Egy kisebb fajta városházi all stars különítmény kísérte a főváros polgármesterét, a fotón Szabó Sándor, Kozma József, Kovács Tamás alpolgármester és az LMP-s Fehér Attila is feltűnik. Az utóbbi fotója (bal szélen) nagyon durván party-kompatibilis, de hát buli van, SZIN van, ez van, na.

JAKAB PÉTER (Fotó: Jakab Péter, Facebook)

“Peti, dobd szét a karjaidat plusz valami lázadó, tűzről pattant politikusos pózt gyorsan!” Jakab Péter két napig a bejárattól nem messze kampányolt, aztán leugrott egyet csapatni – fotózni.

GYURCSÁNY FERENC (Fotó: Gyurcsány Ferenc, Facebook)

A politikai party-apokalipszist Gyurcsány Ferenc indította el, az asszonyt most úgy fest, otthon hagyta. A Belvárosi híd lába több politikust látott a héten, mint a magyar parlament.

Fekete-Győr András eddig csak olyan fotókat tett ki, amelyek kint készültek, kampányolás közben, azonban úgy tudjuk, ha már ott járt, ő is leugrott az utolsó, elázós napra. Az ellenzéki előválasztás hatosfogatából tehát csak Dobrev Klára és Márki-Zay Péter maradt távol, az előbbit most otthon hagyta a férje, az utóbbi pedig a Tranzit nevű eseményen vitázott Hollik Istvánnal.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb