Szegedi Arcok

Elkészült az óriási falfestmény Karikó Katalinról

Hétfő délután felkerültek az utolsó ecsetvonások arra az óriási tűzfalfestményre, amellyel a Brain Bar jövőfesztivál szervezői tisztelegnek a koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésében meghatározó szerepet játszó tudós előtt.

Bár sokan már az alkotás legkorábbi fázisában felismerték Karikó Katalint, a kész mű a hét elejétől tekinthető meg a Krisztina körút 30. szám alatt. A 220 négyzetméteres festményt a Színes Város Csoport készítette mindössze 11 nap leforgása alatt, 197 liter festék felhasználásával. Karikó Katalin saját Twitter-csatornáján így reagált a hírre: „Meglepetés volt, nagy meglepetés.”

A JÖVŐT A MAGYAROK ÍRJÁK

A jövőt magyarok írják – ez a jelmondat kerül az arckép mellé. “A Brain Bar örökös célja a magyar fiatalok ambícióinak erősítése, bátorításuk a jövő aktív alakítására. Évről évre olyan példaképeket hozunk a fesztiválra, akik inspirálhatják őket ebben, néha azonban a példaképek itt járnak közöttünk. Karikó Katalin tudományos teljesítménye mellett azzal is óriási szolgálatot tesz Magyarországnak, hogy bizonyítja a következő generációnak, ott van a helyünk a 21. század megformálói között – mondta el korábban az akcióról Böszörményi-Nagy Gergely, a Brain Bar alapítója.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb