Közélet

Müller Cecília: A negyedik hullám küszöbén vagyunk, sokan dezinformációk miatt nem merik felvenni az oltást

Müller Cecília országos tisztifőorvos a TV2 Mokka című műsorának vendége volt ma reggel, ahol közölte, hogy a negyedik hullám küszöbén állunk. A szakember kiemelte, hogy egész Európában emelkednek az esetszámok és ez alól Magyarország sem kivétel, hiszen augusztus eleje óta növekedés látszik a napi fertőzöttek számában.

A tisztifőorvos hozzátette: mindenhol a koronavírus delta variánsának terjedése okozza az esetszámok emelkedését, itthon is ez a változat felelős a megbetegedések 90 százalékáért. Fontos még, hogy a delta variánssal fertőzöttek sokkal több vírust ürítenek, így az oltás mellett nagyon fontos a higiénés szabályok betartása – mondta. Müller Cecília hangsúlyozta, hogy a vakcinákkal szembeni bizalom növelésével érhető el a magasabb oltási hajlandóság, hiszen sokan dezinformációk miatt nem merik felvenni az oltást. “Alapvető biológiai ismeretei hiányoznak az embereknek, amikor olyanokat hallok, hogy beépül a DNS-be az mRNS-vakcina” – tette hozzá.

Szeged 365 Family, ne hagyjuk, hogy néhány gonosz kis algoritmus közénk álljon! A régi közösségi média oldalunk hamarosan megszűnik, kérünk Benneteket, kövessétek az új Szeged 365 oldalt (katt IDE, előre is köszi minden kedvelést, követést)! Köszönjük, hogy számíthatunk Rátok, ti is számíthattok ránk!

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb