Mindenmás

Napi pakk: kellemes, napos időben indul a könyváradat a Dugonics téren, startol a 92. Ünnepi Könyvhét Szegeden

Kellemes kora őszi időjárás párosul ma a 92. Ünnepi Könyvhét megnyitójához Szegeden. Egész nap 23 fokra és sok napsütésre számíthatunk, ami kitűnő lesz a Dugonics téren délután startoló Könyvhétnek. Kell ennél szebb szeptember eleji csütörtök? Aligha… Főzd le a reggeli kávéd, indul a nap, itt a Szeged365 napi pakk!

ŐKET KÖSZÖNTSD NÉVNAPJUKON

Rebeka, Dorina, Apollinár, Axel, Bogdán, Csépán, Doren, Dorinka, Ella, Elli, Inka, István, Kasszandra, Margit, Renátó, Renátusz, René, Stefán, Ted, Teó, Teodor, Teodóra, Töhötöm.

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 76 éve ért véget a II. világháború. A japán küldöttség aláírta az amerikaiak előtt a kapitulációs okmányt.
  • 57 éve született Keanu Reeves libanoni születésű színész (Matrix).
  • 56 éve megszületett Lennox Lewis, nehézsúlyú bokszoló, olimpiai és világbajnok.
  • 56 éve jelent meg a Beatles “Yesterday” című lemeze.
  • Ma 55 éve Salma Hayek mexikói születésű színésznő. (Desperado)
  • 48 éve hunt el J. R. R. Tolkien angol nyelv- és irodalomtörténész, regényíró (Gyűrűk ura).

KELLEMES, NAPOS LESZ A CSÜTÖRTÖK

Az előrejelzések szerint csütörtökön már mindenhol számíthatunk hosszabb napos időszakokra, tehát várhatóan Szegeden is kapunk némi napsütést így szeptember elejére. Átmeneti gyenge zápor legfeljebb csak egy-egy helyen fordulhat elő. Egész nap többfelé még élénk, néhol esetleg erős lehet az északias szél. Hajnalban 7-13 fok várható, viszont délutánra 19 és 25 fok közé melegszik a levegő.

INDUL A KÖNYVÁRADAT A DUGONICS TÉREN

A 92. Ünnepi Könyvhét megnyitójára szeptember másodikán, csütörtökön 16.30-kor kerül sor, ünnepi szavait ezúttal Tóth Krisztina József Attila-díjas költő és író tolmácsolja a közönség felé. Közvetlenül a megnyitó után a könyvkiadási támogatások átadása következik, majd az ukrán nemzetiségi hónap keretében tradicionális műsort tekinthetnek meg az érdeklődők, valamint a Szegedi Egyetemi Színház is bemutatkozik a tér színpadán.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb