Sport

Az olasz élvonalbeli Torino FC csapatából erősített a Szeged-Csanád Grosics Akadémia

A Serie A-ból, konkrétan az olasz élvonalban szereplő Torino FC csapatától érkezik a Szeged-Csanád Grosics Akadémiához egy évre, kölcsönben Horváth Krisztofer. Mint a csapat honlapja írja, a játékos baloldali szélsőként és támadó középpályásként is bevethető.

Az új csapattag karrierjének főbb állomásai (via Szeged-Csanád GA):

  • A 2002-es születésű játékos Zalaegerszegen nevelkedett, a kék-fehérek felnőtt csapatában 22 meccsen 2 gólt szerzett.
  • 2019 januárjában az olasz élvonalban szereplő SPAL az idény végéig kölcsönvette a fiatal csatárt a ZTE-től és a SPAL Primavera-csapatában kapott szerepet.
  • 2020 nyarán az olasz csapat érvényesítette vásárlási opcióját, és végleg szerződtette.
  • 2020. július 26-a fontos dátum a karrierjében, hiszen ezen a napon bemutatkozhatott a Serie A-ban: a Torino elleni bajnokin csereként állt be a 84. percben, csakúgy mint a következő fordulóban, amikor a SPAL 3–0-ra kikapott a Verona otthonában. A SPAL a szezon végén kiesett a Serie A-ból, a bajnokság utolsó fordulójában Horváth fél órát játszott csereként a Fiorentina ellen 3–1-re elveszített mérkőzésen.
  • 2020. szeptemberében az élvonalbeli Torino csapatához igazolt, ahol november végén a Virtus Entella ellen 2–0-ra megnyert Olasz Kupa-mérkőzésen debütált.

EGY IGAZI PÉLDAKÉP ÉRKEZIK SZEGEDRE

Horváth Krisztofer amellett, hogy vérbeli sportember, egy igazi példakép is. Mint az NB1.hu írja, a focistánál 2015-ben nyirokmirigyrákot diagnosztizáltak, aki akkoriban mindössze 13 éves volt. Az akkor még ZTE színekben játszó fiatal sportoló legyőzte a kórt és hamarosan újult erővel tért vissza a pályára. A fent részletezett külföldi karrier is a gyógyulását követően jött, a most 19 éves focista minden szempontból egy hős, le a kalappal előtted, Krisztofer!

Fotók: Nemzeti Sport

Forrás: Szeged-Csanád Grosics Akadémia, NB1.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb