Sport

Térdelő angolok, fütyülő magyarok – újra zárt kapus meccsel büntet majd bennünket az UEFA?

Csütörtök este távol maradtunk a történelmi 6-3 – as diadaltól, a magyar válogatott egy 4-0-ra kapott ki az angol csapattól, a világbajnoki selejtezők 4. fordulójában. A BBC közvetítése ismét a magyar szurkolók viselkedését kritizálta az összecsapás után, főként a térdelő angol játékosok – fütyülő magyar drukkerek vonalra fókuszálva.

Így dobták fejbe poharakkal a magyar ultrák Raheem Sterlinget a gólja után. Fotó: MTI.

A brit állami adó többek között azt rótta fel a magyar szurkolóknak, hogy…

  • kifütyülték az angol válogatott tagjait, amikor letérdeltek a kezdő sípszó előtt,
  • rakétát dobtak be a pályára,
  • majmokat imitálva huhogtak bemelegítő játékosoknak és a gólszerző Raheem Sterlingnek,
  • és sörös poharakkal dobálták az ellenfél gólszerzőit.

A 24.hu arról ír, hogy a találkozót követő sajtótájékoztatón az angolok kapitánya kijelentette, hogy mindent jelentenek majd a nemzetközi és európai szövetségnek. Az utóbbi az Eb-mérkőzéseken történt beszólások miatt már zárt kapuval büntette a magyar csapatot, a vb-selejtezőkön azért lehettek nézők, mert azokat a FIFA rendezi, nem az UEFA. Marco Rossi szövetségi kapitány a mérkőzés előtt többször is külön kérte a magyar szurkolókat, hogy kerüljék az incidenseket, ám sajnos a drukkerek egy része nem hallgatott rá.

Mivel a pirotechnikai eszközök pályára dobása nagyon komoly kihágásnak számít és a rasszizmus elleni harcot is komolyan veszi a FIFA és az UEFA, nem valószínű, hogy szemet hunynak majd a mérkőzésen történtek fölött. Az elkövetkezendő napokban a büntetésünk biztosan téma lesz.

Köszönjük Nektek, hogy már ennyien “átköltöztetek” velünk az új Facebook oldalunkra! A régi hamarosan megszűnik, szóljatok minél több barátnak, ismerősnek, ITT várja őket az új otthonunk: (KATTINTS IDE)! Ne hagyjuk, hogy néhány gonosz kis algoritmus közénk álljon!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb