Közélet

Novák Katalin: lendületet vett az oltakozási kedv, továbbra sincs szükség általános korlátozásokra

A közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs tájékoztatóján Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter elmondta, Müller Cecíliától ismét friss információkat kaptak a járvány magyarországi alakulásáról. Ezek közül örömteli hír, hogy úgy tűnik, az utóbbi időben lendületet vett az oltakozás, nőtt az emberek oltásfelvételi hajlandósága, és talán aki korábban nem akarta felvenni az oltást, most az is él vele.

Elhangzott még, hogy a kormányzat nem tervez szigorítást a jelenleg is zajló és elkövetkező nagyobb rendezvények miatt (NEK, vadászati világkiállítás). Novák Katalin elmondta, abban bízik, hogy ahogyan a labdarúgó Európa-bajnokság előtti félelmek indokolatlannak bizonyultak, hogy most sem fognak beigazolódni. A jelenlegi járványügyi helyzet még nem teszi szükségessé, hogy az oltási igazolvány meglétéhez kötött lehetőségek körét bővítsék, de a későbbiekben szükség lehet erre.

ÚJ OLTÁSNÉPSZERŰSÍTŐ KAMPÁNY INDUL

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a tájékoztatón elmondta: napokon belül kezdődik az új oltásnépszerűsítő kampány, amelyhez neves szakembereket kért fel a kormány, ogy elmondják, az oltás a megoldás. “A kormánynak abban van felelőssége, hogy szerezzen vakcinát, annak felvétele önkéntes” – mondta, hozzátéve: fel is hívják a figyelmet minden lehetséges eszközzel arra, hogy most az oltás hiánya veszélyezteti az embereket.

Köszönjük Nektek, hogy már ennyien “átköltöztetek” velünk az új Facebook oldalunkra! A régi hamarosan megszűnik, szóljatok minél több barátnak, ismerősnek, ITT várja őket az új otthonunk: (KATTINTS IDE)! Ne hagyjuk, hogy néhány gonosz kis algoritmus közénk álljon!  

Forrás: Infostart, Index

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb