Mindenmás

Figyelmetlenség a köbön: videón a tram-train első koccanása Hódmezővásárhelyen

Korábban is megírtuk, hogy személyautóval ütközött az egyik futópróbán lévő tram-train hétfő este 19.50-kor Hódmezővásárhelyen, a Tóalj és Ady Endre utcák kereszteződésénél lévő körforgalomnál. A HVMHLY Car Life csoportba azóta felkerült egy videó is az esetről, amely jól mutatja, hogy a balesetnél bizony az autós volt a figyelmetlen, valamilyen oknál fogva nem adta meg az elsőbbséget a közlekedő szerelvénynek.

A szerelvény a Hősök terére gördült be, majd a megállóból lassú sebességgel indult el. Már a körforgalomba is belépett, amikor a Hősök tere irányából, a tram-trainnel párhuzamosan egy fekete autó közeledett lendületesen a körforgalom felé. A sofőr talán elbambulhatott, mert behajtott a körforgalomba és érinthette a villamost, melynek vezetője jelzést is adott – csilingelés – a csomópontban. Egy kisebb csattanás jelezte a találkozást, majd az autós gyorsan hátrébb tolatott – írja az esetről a Promenad24.

A tram-train is elhagyta a körforgalmat, majd az Adyn állt meg. Itt készült az a fotó is mely a korábbi cikkünk borítóképe. Ezen már egy másik autó látható, amellyel a károkat érkeztek felmérni, de sem komolyabb kár, sem személyi sérülés nem történt. Nem meglepő a baleset, ugyanis Hódmezővásárhelyen nem megszokott a villamosok közlekedése, viszont jobb lesz hozzászokni és figyelmesen közlekedni.

Köszönjük Nektek, hogy már ennyien “átköltöztetek” velünk az új Facebook oldalunkra! A régi hamarosan megszűnik, szóljatok minél több barátnak, ismerősnek, ITT várja őket az új otthonunk: (KATTINTS IDE)! Ne hagyjuk, hogy néhány gonosz kis algoritmus közénk álljon!  

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb