BlogSzegedi Arcok

Szegedi Sikersztorik: 44 évesen nyerte meg az erőemelő bajnokságot a Rádió 88 ex-műsorvezetője

Évekig volt a Rádió 88 reggeli hangja Lauscher Zoli, aki a hétvégén ismét megmutatta: 40 év felett is tartogat még igazán klassz meglepetéseket a nagybetűs élet, sőt, ott kezdődik csak igazán. Az évtizedekig túlsúllyal küzdő rádiós arc lefogyott, Hulk-ká gyúrta magát, a hétvégén pedig 44 évesen (!!) tarolta le az Erőemelő Magyar Bajnokság mezőnyét, két első helyezést is elhozva. Apropó, közben családot alapított, apuka lett és jobban pörög, mint valaha – egy újabb inspiráló történet következik a Szegedi Sikersztorik sorozatunkban, Bartok Zsófi kolléganőnk interjújában.

Zoli profi rádiós, ergo mocsok jó a beszélőkéje – szerintünk kezdd a cikket a Zsófi által készített telefonos interjúval:

LEFOGYOTT, ELKÖLTÖZÖTT, CSALÁDOT ALAPÍTOTT

Megvan még a Steve Harvey – féle klasszikus? “Never too old to reinvent yourself.” Lauscher Zoli története tipikus példája annak, hogy sosem késő újrakezdeni. 40 évesen gyakorlatilag új életet kezdett a Rádió 88 egykori reggeli hangja:

  • ledobott közel 40 kilót,
  • elkezdett keményen edzeni, masszív izomtömeget pakolva magára,
  • családot alapított, apuka lett,
  • és munkahelyet is váltott (a Rádió 88 – ból a vásárhelyi Rádió 7 – be vitt az útja, majd nemrégiben a kalocsai Korona FM reggeli műsorát kapta meg).

Ha szereted a kalandozós kontenteket, a párjával közösen forgatott “Mögyünk-Mögyünk” vlogot mindenképp nézd meg, rengeteg klassz kiránduló-tippet kaphatsz Zoliéktól.

“BETÖLTÖTTEM A NEGYVENET ÉS NEM ÉREZTEM JÓL MAGAM A BŐRÖMBEN”

“Betöltöttem a negyvenet és nem éreztem jól magam a bőrömben, nem volt jó a fizikai állapotom, elhatároztam hogy változtatnom kell” – magyarázta Zoli, aki Sánta László erőemelő bajnok csúcstartó segítségével kezdte el az edzéseket. Mint mondta, soha nem volt élsportoló, sőt, korábban volt, hogy hosszú évekig nem végzett semmiféle edzést.

Lauscher Zoli egyébként ilyen volt (pls ne ölj meg bennünket a fotóért):

…és ilyen most:

“BELÉNK TÁPLÁLJÁK, HOGY 40 FELETT MÁR MINDEN CSAK RECSEG-ROPOG”

“Belénk táplálják, hogy aki elmúlt 40, az már recseg-ropog. Nyilván, a testünk már nem olyan rugalmas, mint 20 évesen, ráadásul az ember ilyenkor már kényelmesebb plusz kialakulnak rossz szokásai is, de még egyáltalán nem késő belevágni” – magyarázta a rádiós. Mint mondta, a legfontosabb, hogy soha nem szabad attól félni, hogy kinevetnek, öregnek néznek a teremben. Ő egyébként pont az ellenkezőjét tapasztalja: a fiatalabb sportolók elismerik azt, aki 40, 50 vagy éppen 60 év felett megy le tenni az egészségéért.

A COVID SOK MINDENT BEDÖNTÖTT

A Covid sok mindent bedöntött, Zoli az első hullám ideje alatt – hogy szó szerint idézzük – a bevásárlószatyornál nagyobbat nem emelt. “Az erő nem olyan, hogy egyszer megszerezzük és erősek maradunk örökre, sajnos ahogy elmaradtak az edzések, rögtön elkezdett kopni” – magyarázta. Az első járványhullám elvonultával éppen, hogy újra elkezdte az edzéseket, mire jött a második. A helyzetet Nagy “Barbár” Joe, egy közismert hódmezővásárhelyi erősember mentette meg, akinek a kishomoki házánál Zoli folytatni tudta a vasak emelgetését. “Kemény időszak volt, a Joe háza mögötti melléképületnek van teteje de nincs oldala, az eső nem esett ránk, de a szél befújt” – mesélte nevetve a Rocky IV szibériai jeleneteit idéző téli élményeket.

SAJÁT MAGÁT IS SIKERÜLT MEGLEPNI A HÉTVÉGÉN

A hétvégén rendezték meg a 2021-es, Professzionális Magyar Erőemelő Ligakupát Kiskunfélegyházán, amelyre a most 44 éves rádiós is benevezett, masters kategóriában. Nagy szó ez, hiszen mint Zoli az interjúnkban elmondta, semmiféle versenysport-múlttal nem rendelkezett korábban.

Eredetileg csakis a guggolásban tervezett indulni, de az előzetes nevezések alapján úgy látta, hogy a felhúzásban is lenne keresni valója. Ez utóbbi azért is izgalmas tétel, mert az utóbbi hetekben-hónapokban erre abszolút nem edzett. A guggolás versenyszámot végül 235 kilóval nyerte meg (volt egy 245-ös kísérlete is, amely szerinte összejött, azonban 3-ból 2 bíró szerint érvénytelen volt a gyakorlat), az igazi meglepetés azonban a felhúzásban jött. “Mivel ezek az izomcsoportjaim nem voltak edzésben, 180 kilót terveztem be, aztán, amikor meglepődtem, mennyire könnyű volt, rápróbáltam a 200-ra. Az edzőm, Joe ekkor annyit mondott, hogy szerinte mehet a 220 is, ami már tényleg furcsa volt, hiszen edzésen sem nagyon húztam meg korábban, végül ez is simán összejött” – mesélte Lauscher Zoli, akinek az eredmény egy újabb első helyet jelentett.

A 44 éves rádiós így két első hellyel térhetett vissza Hódmezővásárhelyre a Professzionális Magyar Erőemelő Ligakupáról. Szívből gratulálunk!

Bejött az ex-Rádió 88 – as Lauscher Zoli története? Van rajtad egy kis felesleg? Esetleg rengeteg? Sosem késő elkezdeni, menj le a terembe még ma!

Fotók: Lauscher Zoltán, Facebook

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb