Mindenmás

Balhé Makón: úgy kidobta a 10 hónapos kiskutyát a tanárnő az iskolaudvarból, hogy a szegény állat combtörést szenvedett, majd elszabadult a népharag

A Konrad Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesület a közösségi oldalán egy bántalmazott tacskóról számolt be délelőtt. A poszt szerint egy makói iskola tanárnője úgy dobott ki egy udvarra betévedt ártatlan, körülbelül 10 hónapos tacsi kutyát, hogy a szegény állat combtörést szenvedett. Az eset kapcsán azóta elszabadultak az indulatok és az iskolában vizsgálatot indítottak.

„Milyen tanár az ilyen, jó példát mutat, a gyerekeknek. A tanárnő bemutatta, hogy kell egy kisállatok megkínozni… nem iskolába való! Remélem, többet nem tanít, én nem igényelném, hogy a gyerekemet tovább tanítsa. Ez állatkínzás konkrétan. Egy tanár sem tehet ilyet! Mivel neki példát kellene mutatnia, így még durvább. Ha ezt a gyerekek végig is nézték, akkor még felháborítóbb” – ilyen és hasonló hozzászólások árasztották el a mártélyi Konrad Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesület Facebook-oldalát, miután beszámoltak a megkínzott kutya történetéről. Aszerint a kisméretű tíz hónapos tacskót egy iskola udvarából kidobta egy tanárnő, a kutyának eltört a lába, valamint a medence csontja. Azonnal meg kellett a tacskót műteni, most éppen lábadozik. A bejegyzés olyan nagy felháborodást keltett, hogy az egyesület oldala egy időre le is fagyott.

AZ EGYIK GYÓGYPEDAGÓGUS DOBTA KI A KUTYÁT

A Blikknek sikerült megtalálnia egy fiatal nőt, aki közvetlenül a tacskó kidobása után ért az iskolához. Neve elhallgatását kérve elmondta, hogy azt vette észre, hogy egy kutya fekszik a földön, és az állaton látszódott, hogy komolyabb baja és fájdalma van. „Amikor megkérdeztem portást, hogy mi történt, elmesélte, hogy az egyik gyógypedagógus kidobta a kutyát az iskola udvarából.” Hozzátette, nem érti, miért volt erre szükség, hiszen a tanár egyszerűen ki is zavarhatta volna az ebet onnan.

ELSZABADULT A KOMMENT-CUNAMI

A Konrad Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesület Facebook-bejegyzésére reagálók követelték a gyógypedagógus és az oktatási intézmény megnevezését, amit az egyesület személyiségi és jogi okokra hivatkozva elhárított, a feljelentést szorgalmazó beírásokra pedig csak azt felelte, hogy folyamatban. A hozzászólók közül többen megemlítették, hogy az iskola vezetőjének is kellene valamilyen retorziót alkalmaznia a kutyát bántalmazó tanerővel szemben.

AZ INTÉZMÉNYVEZETŐ TUD A TÖRTÉNTEKRŐL

A Makón található oktatási intézmény a Pápay Endre Általános Iskola és Szakiskola, amely a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola tagintézménye, még pedig egy speciális oktatási hely, ugyanis oda Down-szindrómás gyerekek is járnak. A tagintézmény vezetője, Vargáné Szalados Klára a Blikknek elmondta, tud a történtekről, vizsgálat van folyamatban, és amíg az le nem zárul, addig nem nyilatkozik az ügyről. A vezető megjegyezte, a fenntartó felé is jelezték az esetet.

Köszönjük Nektek, hogy már ennyien “átköltöztetek” velünk az új Facebook oldalunkra! A régi hamarosan megszűnik, szóljatok minél több barátnak, ismerősnek, ITT várja őket az új otthonunk: (KATTINTS IDE)! Ne hagyjuk, hogy néhány gonosz kis algoritmus közénk álljon! 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb