Mindenmás

Viszlát, magas élet: a Makkosházi körúti Tesco parkolóban sem engedik ezentúl a “csak úgy” parkolászást

Elég nagy felháborodást keltett, amikor egy hete megírtuk, hogy szeptember 8-tól, azaz tegnaptól 1500 forintba fáj, ha egy óránál tovább parkolunk a makkosházi Lidl parkolójában. A “kezdeményezéshez” úgy fest, más formában ugyan, de a srégen szomszéd Tesco Express is csatlakozott, ma délelőtt ugyanis az alábbi cetli várta a régóta ott parkoló autókat:

A fotókat Laci nevű olvasónktól kaptuk, aki a környéken lakik és tegnap este – mivel a lakásuk előtt már nem volt szabad placc – a Tesco parkolóban hagyta az autóját. Délutánra a fenti cetli került fel a szélvédőjére, a viszonylag “kemény vonalas” LIDL megoldáshoz képest egy szimpla kérést továbbítva, sarc és fenyegetőzés mentesen.

Arról, hogy a Tesco tervez-e a szembe szomszéd konkurenséhez hasonlóan fizetős megoldást bevezetni a nem vásárlási céllal parkolók megfékezésére, megkérdeztük a brit cég hazai sajtóosztályától is, amint érkezik válasz, cikkünket frissítjük. A törekvésük egyébként valahol érthető, a pár kilométerre lévő Rókusi körúti “nagyteszkó” parkolóját például rengetegen használják…

  • privát autó tárolásra,
  • reklám célra (évek óta állnak kint felmatricázott reklámautók),
  • sőt, a témát felvető Laci szerint van olyan fuvarcég is Szegeden, aki időnként arra használja a placcot, hogy telephely híján ott tárolja a kisteherautóit.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: fum
'Fel a tetejéhez' gomb