Mindenmás

Hollywood, Szegeden: a forgatás miatt lezárták a Kiss Menyhért utcát, a Kígyó utca egy részén pedig tilos parkolni

Pörög az FBI című amerikai sorozat forgatása Szeged belvárosában, hétfőn és kedden az egyik epizód madridi jeleneteit veszik fel nálunk. Bár a dolgot az összes illetékes titokban tartotta, mi szólunk:

  • lezárták a Kígyó utca és a Széchenyi tér közötti Kiss Menyhért utcát,
  • a Kígyó utca Feketesas utca és Klauzál tér közti részén pedig kedd éjfélig (tehát, a keddi nap végéig) tilos parkolni.
  • Még valami: a Feketesas utcán papírforma szerint lehet parkolni, de ez, a Kígyó utca és a Magyar Ede tér közötti részen most sci-fi, szerintünk meg se próbáld.

Mivel a területet a produkciós csapatnak bérbe adó önkormányzat “elfelejtett” közleményt küldeni a lezárásokról, mi is csak úgy jöttünk rá, hogy pont arra akartunk leparkolni a Kárász utcai szerkesztőségünkbe menet. Vicces volt, de a Klauzál térre gyalog sem engedtek be.

EGY SZUBJEKTÍV, SZERZŐI VÉLEMÉNY: EGY RÖVID, ÖNKORMÁNYZATI KÖZLEMÉNY ELVÁRHATÓ LETT VOLNA (SZERINTÜNK)

Cikkünk informatív része itt véget ért, a következő pár sor szubjektív lesz, ezért a Szeged365.hu-nál szokásos T/1 – ből most E/1 – re váltok.

Egyrészt, imádom, amikor pezseg a Napfény Városa, nagy büszkeség, hogy egy nemzetközi sorozatot nálunk forgatnak, ez a része pipa. Nyilván, mivel némi lezárással is jár, nem szerencsés, hogy mindez akkor történik, amikor a belváros ostromállapot alatt van, de ez van, gondolom, most tudtak jönni forgatni, meg különben is, 2-3 napot bőven ki lehet bírni, főleg, ha egy ennyire vagány és Szeged pozitív hírnevét erősítő dologról van szó.

De az ég szerelmére, kedves önkormányzat, ha már bérbe adtuk a fél belvárost és tudjuk, hogy az ott zajló forgatás bizony némi lezárással (is) fog járni, egy nyamvadt, három soros közleményt legközelebb tessék már kipattintani egy röpke körlevélben a helyi sajtónak, hogy tudjanak szólni az olvasóknak, hallgatóknak, nézőknek stb. Hálás köszi.

Mielőtt még bárki félreértené (vagy magyarázná) a soraimat: tényleg ocsotány mód örülök neki, hogy nálunk forgatnak. Sőt, ha nem dolgoznék napi 12-13-14 stb. órában még lehet, hogy statisztának is jelentkeznék, tök buli lehet a dolog. Csak legközelebb tessék már szólni az egyébként is viharvert szegedi autósoknak, és mielőtt bárki ezt is félreértené (vagy magyarázná), ez nyilván nem a stáb dolga (lenne), ők csak kiveszik a placcot és végzik a dolgukat.

Egyébként, ha lehet választani, legközelebb egy Stranger Things forgatás is jöhetne, stresszesebb napjaimon, pár kilót ledobva a Demogorgon szerepét smink nélkül is simán vinném, ráadásul ingyen és bérmentve.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb