Szegedi Arcok

Megvan, melyik filmet forgatják Szeged belvárosában (frissítve)

Kora reggel óta forog a kamera Szeged belvárosában, mint a reggeli órákban írtuk, a produkció kedvéért gyakorlatilag a komplett belvárost spanyolba öltöztették:

  • a Kárász utcát telis-tele pakolták spanyol zászlókkal,
  • a magyar utcatáblákat spanyolra variálták a Kölcsey, a Kárász, a Feketesas és a Kígyó utcákon,
  • szintén kicserélték az üzletek névtábláit, a Trattoria il Divo-tól kezdve az egyébként is latinos hangzású a Capella – ig, sőt, a Kölcsey utcai olasz étterem homlokzatán a logójuk helyett már a “Polizia” felirat virít,
  • a Klauzál tér és az Oroszlán utca különféle pontjaira pedig spanyol rendőrautókat és food truck-okat tettek ki.

Így festett Szeged belvárosa reggel 8 körül, íme egy reggeli Szeged365 videó Andor kollégánk által:

…ez pedig már egy reggeli galéria, olvasói fotókkal megpakolva (hálás köszi Nektek, Szeged365 Family!):

RÁKÉRDEZTÜNK: ISMÉT AZ FBI-T FORGATJÁK SZEGEDEN

Akárcsak legutóbb a Szeged Nagyállomás környékén, ismét a TV4-en futó FBI – New York különleges ügynökei című amerikai sorozatot forgatják mifelénk, amely bemutatja a szövetségi nyomozó hatóság belső működését, felfedve a nyomozók különös képességeit, intellektusát és az általuk alkalmazott észvesztő technológiát, amivel az Egyesült Államokat biztonságban tartják. A produkciónak részese a budapesti székhelyű Pioneer Productions csapata is, a helyszíni stábtól megtudtuk, azért választották Budapest helyett Szegedet, mert a Madridban játszódó cselekményhez sokkal inkább passzol a mi mediterrán belvárosunk, mint a főváros.

LEGUTÓBB A NAGYÁLLOMÁSON FORGOTT AZ FBI KAMERÁJA

Még a nyár elején járta körbe a szegedi közösségi médiát, hogy az Extras Casting nevű ügynökség szereplőket keres egy amerikai akciósorozat szegedi forgatásához. A statisztának jelentkező szegediek csak a helyszínen tudták meg, hogy az FBI sorozat spin-offját, az FBI Internationalt veszik fel velük. A júliusi forgatás helyszíne nem a belváros, hanem a Szeged Nagyállomás volt. Vicces, de a budapesti Keleti pályaudvaron játszódó jeleneteket vették fel akkor nálunk, az ok egyszerű volt: a szegedi állomás szebb és könnyebben lezárható.

A forgatáson mi is ott voltunk, ilyen volt a hangulat, belülről:

FRISSÍTVE: A FORGATÁS MIATT KEDDEN BEZÁR NÉHÁNY VENDÉGLÁTÓHELY A BELVÁROSBAN

A forgatás végző stáb jó néhány, egyébként zömmel a szegediek által használt parkolóhelyet vett igénybe, olvasói üzenetek alapján főként…

  • a Feketesas,
  • a Kígyó,
  • és a Kiss Menyhért utcában.

Úgy tudjuk, az FBI stábja pár belvárosi vendéglátóhelyet is igénybe vesz majd kedden, így lesznek olyanok, akik bezárnak holnapra. Amint véglegessé válik a bezáró helyek listája, jövünk vele!

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: jarisakti
'Fel a tetejéhez' gomb