Közélet

Jön a bejelentés: a kormány még ma dönt a veszélyhelyzet meghosszabbításáról!

A mai, kedd délutáni kormányülésen döntenek a veszélyhelyzet meghosszabbításáról – közölte a szegedi születésű Novák Katalin a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülése után tartott budapesti sajtótájékoztatón. A családokért felelős tárca nélküli miniszter azt is bejelentette, a kormány 2022. június 30-ig hosszabbítja meg a tavaly májusban bevezetett Diákhitel Plusz igénybevételének lehetőségét.

MA DÖNTENEK A VESZÉLYHELYZETRŐL

A keddi kormányülésen döntenek a veszélyhelyzet meghosszabbításáról – jelentette be Novák Katalin. Mint nyilatkozta, jelenleg nincs arra mutató adat, hogy a gyerekek között az iskolakezdéssel megemelkedett volna a megbetegedések száma – tette hozzá. A hitelmoratóriummal összefüggő kérdésekre azt felelte: a lehetőség nem azt jelenti, hogy elengedik a tartozást, hanem hogy ideiglenesen nem kell fizetni a törlesztőrészletet. A kormány bízik az emberek józanságában, fejtette ki.

MEGHOSSZABBÍTJÁK A DIÁKHITEL PLUSZ IGÉNYBEVÉTELÉNEK LEHETŐSÉGÉT

Meghosszabbítja a kormány a tavaly májusban bevezetett Diákhitel Plusz igénybevételének lehetőségét 2022. június 30-áig – közölte Novák Katalin. A döntés értelmében október elsejétől ismét elérhető lesz a felsőoktatásban tanuló hallgatóknak az 500 ezer forintos, szabad felhasználású, kamatmentes hitel. A Diákhitel Pluszt a bevezetés óta 40 ezren igényelték – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb