Sport

Napi pofátlan, BL verzió: a Veszprémet a négyes döntőbe várják, a Pick Szegedet nem

A Telekom Veszprém csapatát a legjobb négy közé várják a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szerdán rajtoló új idényében az európai szövetség (EHF) szakértői, a magyar bajnoki címvédő Pick Szegedet viszont nem – számolt be róla kedd délelőtt az MTI. A most nyilvánossá tett erősorrend keserű meglepetést tartogatott: a Veszprém a második, mi, szegediek viszont csak a hetedik helyen állunk.

Az EHF honlapján közzétett erősorrend így fest:

  • a német THW Kiel van elöl,
  • a Veszprém meglepetésre a második,
  • a címvédő Barcelona a harmadik,
  • a lengyel Lomza Vive Kielce a negyedik,
  • a Szeged pedig csak a hetedik helyen áll.

A Pick Szeged ismét azzal a céllal vág neki a BL-idénynek, hogy fennállása során először bejusson a négyes döntőbe. Az már a csapat negyedik bajnoki címének megszerzése előtt biztos volt, hogy jó néhány kulcsember távozik a nyári szünetben, így Juan Carlos Pastor vezetőedző az új szezonban már nem számíthat az orosz Dmitrij Zsitnyikov, a cseh Stanislav Kaspárek, a spanyol Joan Canellas, a svéd Jonas Källman és a szlovák Martin Stranovsky játékára.

Helyettük érkezett egy osztrák és egy norvég balszélső, Sebastian Frimmel és Alexander Blonz, egy norvég és egy spanyol jobbátlövő, Kent Robin Tönnesen és Imanol Garcíandia, valamint egy portugál irányító, Miguel Martins.

NAGYOT MENTEK A FELKÉSZÜLÉSI MECCSEKEN

A felkészülési mérkőzések optimizmusra adhatnak okot Szegeden, ugyanis a Dabast 41-18-ra, a szerb Metaloplastika Sabacot 39-16-ra, a norvég Elverumot pedig előbb 29-24-re, majd 29-27-re győzte le az együttes. Az NB I-ben eddig mindhárom találkozóján győzött a csapat, amely szerdán 18.45-től a francia Montpellier HB otthonában kezdi szereplését a BL A csoportjában.

Az EHF honlapja a szegediekkel kapcsolatban csak annyit jegyzett meg: készen állnak arra, hogy maguk mögött hagyják az elmúlt szezon csalódását – amikor a negyeddöntőbe sem jutottak be -, és ismét megkíséreljék megszerezni áhított jegyüket a kölni négyes döntőbe.

CSAK KÉT HELYEN VÁLTOZOTT A MEZŐNY

A csoportkör utolsó forduló mérkőzéseit március 3-4-én rendezik, de december közepétől február közepéig szünet lesz a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság miatt. Mindkét nyolcasból az első hat jut tovább, az első kettő-kettő egyenesen a negyeddöntőbe. A nyolc közé kerülésért március 31. és április 8. között játszanak a csapatok, a negyeddöntő mérkőzéseire május 12. és május 20. között kerül sor, a négyes döntőt pedig június 18-19-én rendezik.

Az előző szezonhoz képest csak két helyen változott a mezőny: a HBC Nantes helyett visszatért a Montpellier HB, a szlovén RK Celje PL helyét pedig a román Dinamo Bucuresti vette át. A mostani idényben 13 nemzet képviselteti magát, és 132 meccsre – köztük 112 csoportmérkőzésre – kerül sor.

A férfi BL csoportbeosztása:

A csoport:
Pick Szeged, THW Kiel (német), Vardar Szkopje (északmacedón), Aalborg HB (dán), Meskov Breszt (fehérorosz), Montpellier HB (francia), PPD Zagreb (horvát), Elverum HB (norvég)

B csoport:
Telekom Veszprém, Paris Saint-Germain (francia), FC Barcelona (spanyol), FC Porto (portugál), Lomza Vive Kielce (lengyel), SG Flensburg-Handewitt (német), CS Dinamo Bucuresti (román), Motor Zaporizzsja (ukrán)

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb