Sport

WBC bajnok lett, a szegedi gyermekonkológiának adta a teljes meccspénzét Magyar Kinga

A hősök tényleg köztünk élnek. Kereken 10 napja írtuk meg, hogy Magyar Kinga szegedi ökölvívó a WBC váltósúlyú övét vette el a szerb Olja Kljajic-től, akit úgy megvert a “tüzes szegedi menyecske”, hogy az kénytelen volt feladni a mérkőzést. Mint ma reggel Kinga edzőjétől megtudtuk, a meccspénz teljes összegét az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika onkológiai osztályának ajánlotta fel a váltósúlyú franocphone bajnok.

“Kinga úgy gondolja, hogy az igazi bajnokok odabent, az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika onkológiai osztályán harcolnak, nem a ringben” – nyilatkozta ma reggel Simon Zsolt, a szegedi amazon edzője és menedzsere. Az ökölvívó a WBC váltósúlyú franocphone bajnoki övéért járó meccspénz 100%-át fogja átadni a héten a klinika képviselőjének, az eseményre a Szeged365 is elkíséri majd a nagylelkű sportolót.

Nagyszerű ember civilben és egy igazi tigris a ringben – az utóbbiról adnak látványos tanúbizonyságot a legutóbbi, szeptember 3-án megrendezett mérkőzés fotói:

A váltósúlyú bajnok egyébként 10 meccsből álló győzelmi szériában (!!) van, bízunk benne, hogy pár éven belül a fent említett mellé egy világbajnoki öv is összejön majd. Hajrá Kinga!

Fotók: Magyar Kinga

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: praful de polizare
'Fel a tetejéhez' gomb