- Hirdetés -
- Hirdetés -
Mindenmás

Indulhat a Jailhouse Rock: két év tíz hónap letöltendőt kapott Lagzi Lajcsi

- Hirdetés -

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte első fokon a Budaörsi Járásbíróság szerdán Galambos Lajost, azaz Lagzi Lajcsi zenész-előadóművészt – adta hírül az MTI. Hazánk mulatós Michael Jackson-ját azzal vádolták meg, hogy éveken át lopta az áramot, vizet és gázt, az ellenőröket pedig megvesztegette.

ÉVEKEN ÁT LOPOTT MINDENT, AMI KÖZÜZEMI. MINDENT, IS.

- Hirdetés -

Az ügyészség azzal vádolta Galambos Lajost, hogy egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken át méretlenül vételezte az áramot, a vizet és a gázt, valamint megvesztegette az ellenőröket. A 2017-ben született vádirat szerint összesen legalább 30 millió forint értékben lopott áramot, 4,7 millió forint értékben földgázt, 16 millió forint értékben pedig vezetékes vizet.

AZ ASSZONYPAJTÁST FELMENTETTÉK

A bíróság az ügy két vádlottját – egyikük Galambos Lajos felesége – felmentette, lopás, bűnsegédlet és vesztegetés miatt egy embert pénzbüntetésre, ötöt pedig 1 évtől 2 év 4 hónapig terjedő szabadságvesztésre ítélt; két esetben végrehajtandó, háromban pedig felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki.

27 MILLIÓS VAGYONELKOBZÁST ÉS PÉNZBÜNTETÉST SZABTAK KI RÁ

Az ügy vádlottjai Galambos Lajoson kívül a művész munkatársai, az illegális bekötésben segédkező szakemberek, valamint energetikai ellenőrök, akiket vesztegetés elfogadása miatt marasztalt el a járásbíróság.

A bíróság Galambos Lajosra 15 millió forint pénzbüntetést is kiszabott, mintegy 12 millió forint értékben vagyonelkobzást rendelt el, és 5 millió forint pénzbírságot szabott ki az egyik cégére.

A vádirat szerint a vádlott illegális bekötések révén lopta az áramot, a vizet és a gázt. A közműveket az ingatlanokra beköttette, majd illegális rácsatlakozásokat építtetett ki, a szolgáltatóknak pedig a szabályosan felszerelt fogyasztásmérők által jelzett “nulla” közeli óraállások alapján éveken át csak minimális összeget fizetett.

TOVÁBB IS VAN, MONDJUK MÉG?

Az ügyész súlyosításért fellebbezett. Galambos Lajos a tárgyaláson nem volt jelen, de Fröchlich Krisztián, az elsőrendű vádlott ügyvédje az MTI-t arról tájékoztatta, hogy felmentésért, enyhítésért, illetve hatályon kívül helyezésért fellebbeznek az első fokú ítélet ellen.

Mindenki Lajcsija egy kicsit másképp látja a történteket, a Partizánnak adott augusztus végi interjújában azt mondta, hogy 200 millió forintra zsarolták meg, hogy a bírósági szakaszban lévő ügyét elsimítsák.

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb