Közélet

Újabb munkálatok Szegeden: 30 napra korlátozásokat vezetnek be a Kereszttöltés utcára és a Budapesti körút egy részére (frissítve)

Csütörtöktől előre láthatóan egy hónapra lezárják a szegedi Kereszttöltés utcát és a Budapesti körút Űrhajós utca és Víztorony tér közötti szakaszát – tudtuk meg az önkormányzattól, akik a közlekedők megértését kérik.

FRISSÍTVE: CSAKIS KORLÁTOZÁSOK LESZNEK

Az esti órákban futott be az önkormányzat sajtóosztályának levele, amelyben azt írják, csakis forgalomkorlátozás lesz a Kereszttöltés utcán, valamint a Budapesti körút Víztorony tér és Űrhajós utca közötti szakaszán. Lezárásokra tehát nem kell számítani.

A fent említett újdonság mellett az alábbi tételek vannak még folyamatban, igaz, egy részük hivatalosan csak vasárnapig örvendezteti meg a szegedi autósokat:

  • A Belvárosi Híd főjében a munkálatok miatt egy-egy sávra szűkült a forgalom, a két irányba váltakozva lehet haladni, jelzőlámpa irányítása mellett. Az Újszegedről érkezők a Híd utca felé egyenesen és jobbra is mehetnek.
  • Ezzel összhangban az Újszegedről érkező kerékpárosok a szegedi hídfőig az eredeti helyükön, a magasított kerékpárúton közlekedhetnek, a hídfőben pedig átmenetileg be kell csatlakozniuk az autósávba.
  • Szeged irányából az autósok átmenetileg a Deák Ferenc utca felől hajthatnak fel a hídra, a posta elől balra továbbra sem kanyarodhatnak ki.
  • A Stefánia a Vörösmarty utca és a Vár utca között augusztus 23. óta újra járható; a Vörösmarty utcai (színházi) körforgalomból érkező autósok a Vár utca–Deák Ferenc utca felé jutnak ki a Híd utcára és onnan egyenesen, jobbra vagy balra, a hídra.
  • A Roosevelt tér felől ebben az időszakban is zárva a jobbra, a hídra tartó irány, kerülni a Victor Hugo utca–Deák Ferenc utca–Híd utca–Belvárosi híd vagy a Victor Hugo utca–Kelemen utca irányban lehet.
  • A kerékpárosok ebben az időszakban Újszeged felé változatlanul csak járművüket tolva, gyalogosan mehetnek fel a hídra, vagy az úttesten, a többi közlekedővel együtt. A gyalogosok a Belvárosi híd Roosevelt téri oldalán mehetnek mindkét irányban; a járdaszegély építése miatt a hidat megközelíteni a Roosevelt téri lépcsőn lehet.
  • Az Oskola utca továbbra is zárva a Somogyi utca és a Roosevelt tér (Palánk Cukrászda) között. Az Oroszlán utca csak az építési forgalom számára elérhető, a Somogyi utca és a Victor Hugo utca átjárható. Az Oroszlán utca–Nádor utca–Bajza utca közötti rész csak a Deák Ferenc utca felől megközelíthető. Az Oskola utca lezárt részére tehát kizárólag az építési forgalom és a szemétszállító járművek hajthatnak be, a szolgáltatást az eddig megszokott formában végzik. Parkolni is tilos ezen a szakaszon. Az áruszállítás a környező közterületeken – Somogyi utca, Victor Hugo utca, Roosevelt tér – kijelölt rakodóhelyekről kézikocsival oldható meg; az Oskola utcai árumozgatáshoz a kivitelező alkalmas felületet biztosít. A gyalogosok az Oskola utca Belváros felőli járdáját használhatják. Kerékpárosok csak gyalogosként, a kerékpárt tolva mehetnek be az elzárt területre.
  • Viszonylag új, hogy a vízvezeték-rekonstrukció és a részleges útburkolat-építés miatt a Stefánián, a Belvárosi híd szegedi hídfőjében, valamint a Roosevelt tér Híd utca és Victor Hugó utca közötti részén szeptember 6. óta korlátozták a gyalogosok, az autósok és a kerékpárosok közlekedését.

Kitartást Nektek, szegedi autósok!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb