Mindenmás

Iskolai brutalitás Szegeden: úgy megvertek egy fiút, hogy megvakult

Az iskolapadból került rokkantnyugdíjba Gergő, miután évekkel ezelőtt vakká verték osztálytársai – írja a Blikk. A mártélyi fiatal tanulászavara miatt sajátos nevelést igényelt, ám a szegedi tehetséggondozó iskolában elkezdték piszkálni az osztálytársai. Az eset aktualitását egy mostani, bírósági döntés adja.

  • A fiatal fiút évekig csicskáztatták,
  • megverték,
  • megrugdosták,
  • rendszeresen elvették tőle az uzsonnáját és a zsebpénzét,
  • a tragikus napon pedig fenyőfatobozt dobtak a szemébe, vonalzóval ütötték a szemét és megpróbálták felgyújtani a ruháját.

NEM KAPTAK SEGÍTSÉGET AZ ISKOLÁTÓL

Lovászi Gyöngyi, a fiú Mártélyon élő édesanyja azt mondta a lapnak, hogy minden egyes attrocitás után megpróbált beszélni a fiú osztályfőnökével, azonba nem kaptak segítséget az intézménytől. A bántalmazás odáig fajult, hogy Gergőre végül egyszer olyan durván rátámadtak, hogy végzetes sérüléseket szenvedett.

FENYŐTOBOZT DOBTAK A FIÚ SZEMÉBE, LEVÁLT A RETINÁJA

Mint édesanyja elmondta, fenyőtobozt dobtak a fiú szemébe, ráadásul elsősegélyt sem kapott. A szüleit nem értesítették a történtekről, így Gergő retinája levált és 90 százalékban elvesztette a látását.

“Ráadásul mindez azzal folytatódott, hogy egy vonalzóval is Gergő szemébe csaptak és fel akarták gyújtani a ruháját. Akkor az iskolától azt a választ kaptuk, tegyünk feljelentést, mert ők nem tudnak mit tenni” – tette hozzá az édesanya.

HOSSZAS BÍRÓSÁGI KÁLVÁRIA VÁRT A CSALÁDRA

“Az iskolától azt a választ kaptuk, tegyünk feljelentést, mert ők nem tudnak mit tenni” – mesélte Gyöngyi. Meg is tették a feljelentést, majd hat hosszú év után született meg az ítélet. A polgári per az idén zárult, itt kimondták, hogy Gergő állapotáért az iskolai zaklatás a felelős. “Az oktatási intézmény viszont csak azt ismerte el, hogy a fiam szemsérülése a bántalmazásból következett be, de a pszichés részét, hogy Gergő paranoid skizofrén lett, azt nem. Márpedig – mint azt az igazságügyi pszichológus is leírta – a bullying hosszú távú következménye a pszichés elváltozás” – fejezte be az interjút az édesanya.

Forrás: Blikk, Bors

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb