Mindenmás

Hasta la vista, szegedi nyár! Zivatarokkal érkezik meg a hidegfront

Ahogy a Rapülők énekelte: szép volt, jó volt, köszönjük, ennyi. Búcsút inthetünk a 2021-es szegedi nyárnak, az esti órákban záporokkal-zivatarokkal érkezik meg a hidegfront.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Estig még kevés helyen, a nyugati határszélen alakulhat ki zápor, zivatar, de gyenge eső az északkeleti határnál is lehet. Éjszaka megvastagszik a felhőzet, és már nagy területen erősen felhős vagy borult lesz az ég. Ezzel együtt pedig egyre többfelé várható az eső mellett zápor, néhol zivatar is, nagyobb számban az északnyugati, északi országrészben, ahol jelentősebb mennyiségű csapadék is lehullhat.

Pénteken is folytatódik a felhős, csapadékos idő, de délután északnyugat felől már határozottan elkezd csökkenni a felhőtakaró, mindeközben pedig a csapadék is megszűnik, este inkább már csak keleten, északkeleten eshet. Főleg az Alföldön zivatar is kialakulhat. Csütörtökön a déli, délnyugati, pénteken az északnyugatira forduló szél élénk, főleg a déli megyékben, illetve az Alföldön, valamint pénteken az Észak-Dunántúlon erős is lesz.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között valószínű.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 19 és 25 fok között várható.

NEM JÖTT JÓL A HŐLÉGBALLON EB-NEK

“A mai nap folytán felerősödött széljárás sajnos nem teszi lehetővé, hogy a 22nd FAI European Hot Air Balloon Championship mezőnye délután felszálljon” – írják délutáni közleményükben a szervezők. Úgy fest tehát, hogy akárcsak reggel, délután is óriáslufik nélkül maradunk. Mint írják, a talaj közelében 15 csomó jelenleg szélerősség, míg magasabb rétegekben ez már 20 és annál jóval magasabb érték is lehet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb