Mindenmás

Tizenöt vízsugárral oltják a vásárhelyi istállótüzet, öt város tűzoltói küzdenek (videóval, frissítve)

Kigyulladt és teljes terjedelmében ég egy körülbelül száz méter hosszú istálló Hódmezővásárhelyen, az Aranyág kertben – adta hírül a katasztrófavédelem. Az esethez a város hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik öt vízsugárral oltják a lángokat.

Nem hivatalos forrásainktól úgy tudjuk, négyes szintű, kiemelt tűzesetről van szó, ami annyit jelent, hogy tényleg nagy a baj. A helyszínre

  • orosházi,
  • szentesi,
  • makói,
  • csongrádi
  • és szegedi hivatásos egységeket is riasztottak.
Fotó: Promenad24

FRISSÍTVE: 12 VÍZSUGÁRRAL OLTANAK

Tizenkét vízsugárral oltják a lángokat a tűzoltók Hódmezővásárhelyen. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, tizenkét vízsugárral oltják a lángokat az Aranyág kertben, ahol kigyulladt egy körülbelül száz méter hosszú, sertéstartásra használt istálló. A tűz átterjedt egy másik, körülbelül hétszáz négyzetméteres istállóra is. A rajok hét gázpalackot hoztak ki az épületekből és visszahűtötték az egyik istálló melletti gáztartályt.

Danitól kaptunk videót is, hálás köszi érte!

MEGFÉKEZTÉK A LÁNGOKAT, HATALMAS A KÁR

A hódmezővásárhelyi, az orosházi, a szentesi, a makói, a szegedi, a csongrádi, a mezőkovácsházi és a békéscsabai hivatásos egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett eloltották a lángokat Hódmezővásárhelyen – tudtuk meg a katasztrófavédelemtől.

Az Aranyág kertben kitört tűzben jelentős a kár:

  • egy ezerkétszáz
  • és egy hétszáz négyzetméteres istálló,
  • valamint egy százhetven négyzetméteres húsfeldolgozó is leégett.

270 ÁLLAT PUSZTULT EL A TŰZBEN

Közel 270 sertés pusztult el a csütörtök esti istállótűzben Hódmezővásárhelyen, az Aranyág kertben – tudtuk meg Molnár Krisztinától, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferensétől. A hódmezővásárhelyi, az orosházi, a szentesi, a makói, a szegedi, a csongrádi, a mezőkovácsházi és a békéscsabai hivatásos egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, végül több mint tizenöt vízsugárral dolgoztak a lángok megfékezésén az utóbbi hetek legnagyobb tűzesetében.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb