Mindenmás

Kiskorú lányával erőszakoskodott a négygyermekes apa – döntést hozott a Szegedi Főügyészség

Az 51 éves férfival szemben azért indult büntetőeljárás, mert 2015. és 2020. között négy gyermeke közül az egyik, akkor 9 éves, kiskorú lánygyermekével otthonukban – kihasználva feleségének távollétét – rendszeresen szexuális cselekményeket végzett. A férfi ezen magatartásával gyermekének súlyos szexuális és érzelmi traumát okozott, veszélyeztette testi, érzelmi és erkölcsi fejlődését – írja közleményében a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

A szexuális erőszak bűntettével vádolt apa (elnézést, szubjektív megjegyzés jön: nem az, az ilyen egyáltalán nem apa, sőt…) jelenleg is letartóztatásban van, a közlemény apropója az, hogy a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta a letartóztatást fenntartó határozat helybenhagyását.

Ez történt a bíróságon, időrendi sorrendben:

  • Az ügyben elsőfokon a Békés Megyei Főügyészség vádirata alapján a Gyulai Törvényszék járt el.
  • Az apa a terhére rótt bűncselekmény elkövetését nem ismerte be.
  • A vádemelést követően a törvényszék fenntartotta a férfi letartóztatását, aki ez ellen fellebbezett.
  • A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a fellebbezést nem tartotta alaposnak és az elsőfokú végzés helybenhagyására tett indítványt.
  • A másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla egyetértett a fellebbviteli főügyészség indítványával és helybenhagyta az elsőfokú végzést, mivel fennáll a szökés, elrejtőzés, továbbá a bűnismétlés és a bizonyítás meghiúsításának veszélye.
  • A vádlott bűnösségének kérdésében a Gyulai Törvényszék folytatja a bizonyítási eljárást.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb