Közélet

Durva felvételek: így ostromolták meg az illegális bevándorlók a déli határkerítést

Éjjel-nappal próbálnak bejutni az illegális bevándorlók Magyarországra. Mindezt Szegedtől pár kilométerre, a déli határzárnál. Erről tett közzé egy videót a kormány a hivatalos Facebook-oldalán. A drámai felvételen jól látszik, hogy sokszor létrákkal próbálnak átmászni a déli határt védő kerítésen a migránsok, akik kisebb-nagyobb csoportokban fényes nappal is azzal próbálkoznak, hogy minél előbb bejussanak Magyarország és így ez Európai Unió területére.

A kormány hivatalos Facebook-oldalán szombaton délelőtt közzétett videó mellett a bejegyzésben azt is kiemelték, hogy a határt védő rendőrök és katonák végzik a dolgukat, intézkednek az illegális határsértőkkel szemben.

PÉNTEK ESTE 25 BANGLADESI HATÁRSÉTŐT FOGTAK MAKÓNÁL

A rendőrség hivatalos honlapján közzétett adatok szerint péntek este 21 óra 45 perckor 25 határsértőt tartóztattak fel Makó külterületén. Ellenőrzésük során a férfiak bangladesi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Szegeden is egyre több “kapásról” számolnak be az illetékesek:

Forrás: Magyarország Kormánya Facebook, Origo.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb