KikapcsVideo365

Megy a gőzös – megy a gőzös: 23 év után gurult be Szegedre a 424-es gőzmozdony

Retro vonatokat, bírod? Ha a válasz igen, még nem késő, hogy megcsodáld a MÁV-START Szeged és Békéscsaba között masírozó retró járműveit. A szombaton indult program ma is tart, korabeli mozdonyok, az eredeti állapot szerint felújított kocsik vagy éppen az Utasellátó adott korszakra jellemző finomságai fokozzák az oldszkúl élményt. Extra meglepetés: vasárnap jönnek a Volánbusz nosztalgiajáratai, melyekkel felfedezheted Szeged nevezetességeit.

A retró hétvégén Szeged és Békéscsaba között szinte minden személyvonat retró szerelvényként közlekedik. Forgalomba állt a korábbi retró hétvégékről már ismert csíkos Szergej mozdony a hozzá tartozó négy vékonycsíkos Rába gyorsvonati kocsival. A balatoni hétvégékről ismerős lesz a retró classic ingavonat, a korabeli festésű Csörgővel és olajzöld szerelvényével, valamint a retró BZ motorvonat a hozzá illő kocsikkal.

  • Újdonság az MDA motorkocsi megjelenése, amely ezen a hétvégén két vékonycsíkos Rába kocsival látható,
  • utazhatsz classic Csörgő mozdonyos vonattal az utolsó NDK-s gyártású 1. és 2. osztályú fülkés kocsikkal, amelyek rövid időn belül búcsúznak a mindennapi forgalomból,
  • valamint forgalomba áll egy Púpos mozdony, melynek szerelvényében az utolsó két megmaradt klasszikus műbőr üléses sebesvonati kocsi közlekedik.

A vasárnapi menetrend és az induló retro-csodák IDE kattintva várnak, a MÁV-Start oldalán. Ha a MÁV 424.247 gőzmozdonyt szeretnéd megcsodálni, így készülj:

  • érkezés Szegedre: vasárnap 11:04
  • indulás Szegedről: vasárnap 13:10

Hálás köszi az alábbi videóért Zsolti nevű olvasónknak, amelyet szombat este 7-kor, a 424-es gőzmozdony begurulásakor lőtt a Szegedi Nagyállomáson, a 3-as vágánynál:

Parádés fotók érkeztek Lacitól, aki a Szeged365 Társalgó közösségi média csoportba töltötte fel az állomáson lőtt fotókat:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb