Kikapcs

Szeged365 live: elstartolt a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál Szegeden

Látványos, óriásbábos felvonulással, koszorúzással és nyitófilmként Enyedi Ildikó, „A feleségem története” című mozival indul kedden az 5. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál Szegeden. A mai nyitónapon a fesztivál az Oscar-díjas operatőr szülőházánál, koszorúzással veszi kezdetét, mi pedig élőben közvetítjük Neked, hogy nehogy lemaradj valamiről.

SZOMBATIG SZEGED LESZ A FILMEK FŐVÁROSA

“Mától szombatig Szeged lesz a filmek fővárosa” – emelte ki Szeged város nevében Tóth Károly önkormányzati képviselő a koszorúzás előtti pillanatokban, majd hozzátette, hogy a hazai alkotások mellett mexikói, ecuadori, kolumbiai, perui, spanyol, norvég, belga, vietnámi, görög, lengyel és francia, orosz, olasz és Dél-afrikai alkotók filmjeit is láthatja a közönség, így a fesztivál már eljutott a világ szinte minden pontjára. “A világhírű, Oscar-díjas operatőr Zsigmond Vilmos, városunk szülötte és díszpolgára. Az ország egyik legszebb, számunkra a legszebb, legrégebbi – immár több mint 100 éves – hagyományos mozija a Belvárosi Mozi legnagyobb, 500 fős terme 2005 óta Zsigmond Vilmos nevét viseli, amire Ő mindig rendkívül büszke volt” – hangzott el továbbá a megnyitó első pillanataiban. Az eseményen Tóth Károly mellett koszorúzott többek között Bokor Balázs, a Magyar Hollywood Társaság elnöke, valamint Szabó Éva Andrea a Belvárosi Mozit képviselve és Jávorszky Iván, köztisztviselő, társalapító.

VISSZATÉRNEK AZ ÓRIÁSBÁBOK, KÜLÖNLEGES FÉNYFESTÉSSEL KÉSZÜLNEK

Már a szegedi operatőri seregszemle első, mai napja is kimagasló lesz: nyitófilmként Enyedi Ildikó, „A feleségem története” című, nemzetközi koprodukcióban készült romantikus filmdrámája látható, Léa Seydoux, Gijs Naber és Louis Garrel főszereplésével. A vetítést közönségtalálkozó követi, ahol bárki felteheti kérdéseit az alkotónak. Az 5. Zsigmond Vilmos Filmfesztivál idén is tartogat újdonságokat az érdeklődőknek. A szeptember 21-i ünnepélyes megnyitón a Kövér Béla Bábszínház óriásbábos felvonulásával is találkozhatnak a járókelők, mely a Dugonics tértől egészen a Vaszy Viktor térig tölti meg élettel a szegedi utcákat.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: browse around this site
  2. Visszajelzés: poppenhuis
'Fel a tetejéhez' gomb